IAU 6h Nordic Challenge og DM 24 timers løb afholdes 3. oktober

De nordiske mesterskaber i ultraløb “6 HOUR NORDIC CHALLENGE” skulle have været afholdt den 18. april 2020. Mesterskabet blev bremset af Corona-begrænsningerne. Nu er der så fundet en ny dato som bliver den 3. oktober. Ultraløbet afholdes samtidig med DM 24timers løb.

Det afholdes ved Tueholm Sø i Albertslund. Der afvikles både et NM 6 timers løb samt et Open Race - begge på 6 timers distancen. På 24 timers løbet er der også en Open Race kategori.

Hovedkonkurrencen om det Internationale Ultrasportsforbunds vandrepokal er hold-konkurrencen, hvor det vindende nordiske land, er det land som har de 3 løbere, som samlet løber længst på de 6 timer.

Hver nation må stille med så mange løbere, de ønsker, blot der løbes med lande-id/national-farver. I DK udtages holdet af Ultralandsholdets ledelse. Der kåres også en individuel Nordisk Mester i klasserne henholdsvis Kvinder og Mænd blandt de nordiske deltagere, hvor Dansk Atletik Forbund udsætter pokalen.

DM 24timersløb starter samtidig med 6-timersløbet på samme rute, men forsætter 1 døgn og slutter dagen efter.

Der løbes også åbent 24timersløb efter samme model. Til DM kåres efter løbet Danske Mestre for Kvinder og Mænd. DM afgøres som de 3 kvinder og mænd, der på 24timer løber den længste distance.

Der løbes også om DM på 24timersløb i veteran-alderklasserne. DM medaljer udsættes af Dansk Atletik Forbund, som også er dommer ved stævnet.