Sofus Peter Lassen (th) og Mikkel Johansson ved første skifte. (Deca Text&Bild)

EM-U23 (3. dag): Sikker indsats af stafetholdet

For fjerde gang i træk var der et dansk 4x100 meter hold med ved U23-EM, og trods uerfarne kræfter i kvartetten gik det flot med en samlet 12. plads. I længdespring fik Ida Beiter Bomme oprejsning efter gårsdagens kiks på hækken, mens Katrine Risvig kæmpede sig i mål på en fornem 13. plads på 10000 meter.

To EM-debutanter fik en fin ilddåb, da holdet på 4x100 meter fredag skulle i aktion. Allerede i det første heat kunne de se både Tyskland og Sverige udgå efter et kikset skifte, men da det gjaldt i tredje og sidste heat, fik debutant Sofus Peter Lassen afleveret depechen perfekt til Mikkel Johannson, der 100 meter senere gav den videre til en anden debutant, Victor Kiplagat Kondrup, inden Tazana Kamanga-Dyrbak på den sidste langside fik overhalet Israel, så Danmark blev nr. 4 i 40,38 sekunder – 0,26 fra den danske U23 rekord, som blev sat ved mesterskabet for seks år siden, hvor en satsning på stafet blev sat i gang. I 2019 blev det til 40,22, mens holdet ikke kom i mål for to år siden. Nu blev det til en fin 12. plads blandt 20 nationer.

”Holdet gjorde det virkelig godt med det, som de har arbejdet med. Fremtiden tegner lyst,” lød det fra en tilfreds landstræner i sprint, Tony Lester.

Bomme fik revancheret sig
Mens stafetholdet altså undgik et ærgerligt DNF, ramte det dagen før Ida Beiter Bomme på 100 meter hæk. Fredag havde hun muligheden for at revanchere sig i længdespring, og det gjorde hun så. Med karrierens næstbedste spring – 6.12m – i første forsøg var succesen hjemme, også selvom hun overtrådte i anden omgang. Ida døjede dog med smerter i foden fra gårsdagens uheld, og havde svært ved at sætte ordentlig af i det tredje forsøg, som kiksede. I sidste ende krævede en finaleplads 6.27m. Med en samlet placering som nr. 18 ud af 34 forbedrede hun dog sin seedning med ikke færre end 14 pladser.

(Deca Text&Bild)

Risvig endte i den bedste halvdel
Dansk atletik var i eftermiddagsprogrammet repræsenteret med to deltagere på kvindernes 10000 meter. Med 25 graders varme var det selvsagt en hård omgang for Mie Gam Nielsen og Katrine Risvig, der begge har løbet EM Cross, men nu fik en varm banedebut i EM-sammenhæng. De placerede sig fornuftigt i den bageste del af feltet, fulgtes ad til 5 km, som blev rundet i 17.27 minutter, inden Mie Gam ikke længere kunne følge Risvig. Seks løbere i det 27 kvinder store felt udgik undervejs, og med en 13. plads i 35:32,17 min. endte den 19-årige Skive-løber altså i den bedste halvdel, mens Mie kom ind et lille halvt minut senere på en 17. plads i en tid lige under de 36 minutter.

Efter stafetten var Mikkel Johansson på banen igen til 200 meter indledende. Her løb han fra den svære bane 1 i 21,68 sekunder.

Dermed er kun Katrine Fjerbæk Olsen tilbage i programmet, når der søndag kl. 15.50 dansk tid er højdespringsfinale med 13 deltagere. Finalisterne har personlige rekorder fra 1.81 til 1.92m, og for Katrine bliver det en udfordring med en starthøjde på 1.75 meter (herefter 1.80 og 1.84).

EM-U23 – 13-16. juli