Valentin Jensen (nr. 2 fra venstre) vinder sølv på 100 meter. (Deca Text&Bild)

Guld, sølv og bronze på 1. dagen af NM-U20

De danske deltagere fik samlet ét medaljesæt ud af 1. dagen på Bislett, der var præget af regn. I kvindernes trespring nåede Kathrine Holst Hahn helt til tops, mens Valentin Jensen og Lasse Bjørn Jensen løb sig til hhv. sølv og bronze på 100 og 1500 meter. Som ventet kunne det dansk-islandske hold ikke helt bide skeer med de andre nordiske nationer, og ligger følgelig på en klar 4. plads i begge klasser før søndagens konkurrencer.

Trespringer Kathrine Holst Hahn kunne på 1. dagen af den nordiske juniorlandskamp som eneste dansker hoppe op øverst på præmieskamlen. Selvom FIF-atleten denne sæson ikke har været helt i nærheden af sin danske indendørs U20-rekord på 12.84, var 12.31 meter lørdag nok til at sikre hende sejren – 28 cm foran svenske Halfwordson.

Valentin Jensen sikrede dansk atletik dagens første medalje, da han i let modvind på 100 meteren løb ind som nr. 2 i 10,67 sekunder – 0,15 efter svenskeren Isak Hughes, der vandt sølv ved EYOF sidste år.

Lasse Bjørn Jensen fra Odense Atletik er et relativt nyt navn i atletikken, men han viste sit store talent, og fik sat et stærkt præg på 1500 meteren, som han førte inden den sidste langside. Her måtte han dog se sig knebent spurtbesejret af en norsk duo. Hans sluttid på bronzepladsen - 3:54,97 – er kun et godt sekund fra den PR, han satte på 5. pladsen ved Store DM.

Medaljerne forsvandt desværre i det norske postvæsen, så Kathrine Holst Hahns guldmedalje er imaginær - men god nok. (privatfoto)

To personlige rekorder
Konkurrencerne var præget af regn, og det drillede lidt i de tekniske discipliner. Kuglestøder Mads Krogsgaard Nielsen stillede op med det bedste resultat af alle, men måtte nøjes med en 4. plads med 17.02 meter. Noa Grønnegaard Fischer løb for to år siden 57,00 på en 400 meter, men den PR blev slået i dag, da hun på 5. pladsen løb fine 56,82 sekunder. PR var der også til en af holdets yngste, 15-årige Signe Risvig, som blev nr. 6 på 1500 meter i 4:40,94 min.

På den afsluttende 4x100 meter løb de danske herrer et fint løb – indtil den sidste tur, hvor skiftet kiksede. Samme skæbne overgik det svenske hold. Grundet flere afbud var det et rent islandsk hold, som løb kvindernes stafet, men også her kiksede det i sidste skifte.