Kristian Uldbjerg Hansen satte mesterskabsrekord (til højre) på 1500m. Foto: Lone Dybdal

Højt niveau på førstedagen af DM Inde

Førstedagen af ​​DM Inde blev afholdt med intense konkurrencer, hvor der undervejs blev sat både mesterskabsrekord og flere personlige rekorder.

Aftenens program, var sprængfyldt med en lang række af de bedste danske atleter, og niveauet blev hævet markant som aftenen skred frem. Mesterskabet blev indledt med musik og røg ved præsentationerne af atleterne. Der blev kæmpet til stregen, og kun marginale forskelle afgjorde flere af disciplinerne, hvilket skabte en intens stemning blandt publikum. Stævnet var præget flotte præstationer og blev sat mange personlige rekorder.

Personlig rekord og guldmedalje i hus

Simon Hansen og Mette Graversgaard, Aarhus 1900 Atletik og Løb, sikrede sig begge DM-guld på 60 m. Mette tog førstepladsen i kvindekategorien med en imponerende tid på 7.43 sekunder, hvilket også er en tangering af personlige rekord.

”Min forventning på 60m var at se hvor min speed ligger henne i forhold til 60m hæk. Jeg har været meget usikker på om, jeg har haft den gode speed denne sæson fordi jeg var skadet i december og syg i januar. Så jeg har været sådan lidt – er det fordi at jeg på hæk har været meget svingende, så er det fordi at jeg bare ikke er det hvor jeg skal være, eller er det noget teknisk. Nu ved jeg, at speeden er der, så nu er det bare lige de tekniske ting som skal fikses”, lød det fra Mette Graversgaard efter medajleoverrækkelsen.

Jeg får en rigtig dårlig start, men jeg er rigtig tilfreds med resultatet. Mit håb var at lande 7.40, og det gør jeg, og tangering af PR, så jeg synes det er gået rigtig godt,” fortalte Mette Graversgaard begejstret”.

Simon Hansen fortsatte med at vise sin topform ved at krydse målstregen på imponerende 6.62 sekunder.

Mesterskabsrekord

Der var utrolig tæt konkurrence i mændenes 1500m-løb, hvor kun marginale forskelle afgjorde, hvem der ville tage guldet. Kristian Uldbjerg Hansen, AGF Atletik, sikrede sig sejren med en imponerende tid på 3:44.06. Det flotte resultat var også nok til en ny mesterskabsrekord.

Line K. Schulz, Aarhus 1900 Atletik og Løb, krydsede målstregen med en tid på 4:41.04 og blev dermed vinder af kvindernes 1500m-løb.

I kvindernes 400m satte vinderen, Zarah Ivert Buchwald fra Hvidovre AM, ny PR i tiden 55.56 sek.

Gustav Lundholm Nielsen, Sparta Atletik og Løb trådte øverst på podiet og modtog en guldmedalje i mændenes 400m-løb med en imponerende tid på 47.09 sekunder. Han blev fulgt tæt af to holdkammerater, hvor Luis Felipe Mallet indtog andenpladsen på podiet, mens Sebastian Højriis Monneret sikrede sig en flot tredjeplads.

I mændenes stangspring var det Sparta Atletik & Løb, der dominerede og besatte hele medaljepodiet. Guldvinderen, Nikolaj Graves, sprang til en ny personlig rekord på 5,10 meter.

I kvindernes stangspring sikrede Caroline Bonde Hansen fra Sparta Atletik & Løb sig sejren med solid præstation. Caroline sprang 4,10 meter, hvilket var hele 40 centimeter mere end andenpladsen.

Janne Nielsen fra Kolding KFUM nåede ud på 12,80 meter, hvilket sikrede hende en flot guldmedalje.

I mændenes trespring konkurrerede Torur Mortensen og Jonathan Sass Møller, men det var Aarhus 1900-atleten, som kunne træde op på de øverste trin og modtage guldmedaljen.