Økonomisk støtte til unglederakadmiet

DAFs Unglederakademi modtog i begyndelsen af året 22.000,- i støtte fra Tuborgfondet, støtten skal gå til samlinger for de unge ledere i 2024. Læs her om unglederakademiets planer og arbejde - og hvordan nye kan komme med på holdet.  

Dansk Atletiks Unglederakademi blev lanceret i forbindelse med det seneste årsmøde i oktober 2023. Dags dato er 22 unge ledere meldt ind – og i gruppen bliver der debatteret, vidensdelt og skabt engagement for udvikling af atletikken. Næste fysiske samling bliver i april måned, hvor den står på temaerne ”Fastholdelse og rekruttering” – herunder ungeinvolvering. ”Vi glæder os rigtig meget til at skulle mødes fysisk og i samme moment vil jeg gerne benytte lejligheden til at takke Tuborgfondet for støtten, det giver fantastiske muligheder for at involvere flere unge på politisk plan og i selve udviklingen af atletikken” udtaler Mikkel Hansen, som er facilitator af Unglederakademiet.

Unglederakademiet er for unge i atletikken mellem 18-35 år, som gerne vil involvere sig i klubben/forbundet på andre måder end trænerjobbet – det er for unge som involverer sig i ledelsesopgaver – f.eks. som holdleder, i udvalg eller i bestyrelser.

UNGLEDERAKADEMIET SKABER NYT HOLDSTÆVNEFORMAT!

DAFs Unglederakademi samles også for at skabe nye interessante projekter, som kan komme mange til gode i Dansk Atletik. En gruppe på 5 har nemlig sat sig for at lave et helt nyt holdstævnekoncept: ”HOLDDYSTEN”. Dette pga. vi mangler flere holdstævner for unge, og de få der er, kan det være svært at stille hold, hvis ikke man kan dække alle discipliner.

Derfor sætter det nye holdstævnekoncept for 12-13 årige fokus på smidighed i holdsammensætning, resultater kommer i hold og fokusset er på, at vi i vores klubber har fokus på det gode træningsmiljø, så derfor er præmierne også nogen der kan booste dette i høj grad.

Der bliver forskellige discipliner, og her skal vi blandt andet løbe hækstafet, 400m fordelingsstafet og så kommer der også en jokerdisciplin, som man ikke kender før på dagen.

Vi nedsætter indgangsbarrieren for små klubber og tænker på hvordan store klubber kan få flest mulige med til stævnet, og så glæder vi os til at kunne komme med en officiel indbydelse på et senere tidspunkt. Vi udfordrer også det traditionelle stævne, som varer fra 10-17 og forsøger at flette det hele sammen på 3 timer med fuld knald på højt aktivitetsniveau, fællesskab og atletik!

Men sæt allerede nu lørdag d. 1. juni i kalenderen – hvor stævnet starter kl. 11:00 med fælles opvarmning, hvorefter vi efter 3 timer kan kåre dagens samlede vindere. Det bliver forventeligt på Lyngby Atletikstadion!

UNGLEDERAKADEMIET BYDER OGSÅ OP TIL EFTERÅRSCAMP

I skrivende stund arbejdes der også i en mindre gruppe på at få en efterårscamp for 15-17 årige op at stå. Det vil højst tænkeligt blive mandag til torsdag, og lige nu arbejdes der på et sted i region Midtjylland som lokation. Fokus på denne camp er fællesskab på tværs af atletik Danmark, en fantastisk kickstart på grundtræningen med ligesindede og en masse hyggetid med sjove aktiviteter.

Det bliver en camp drevet af ungeledere fra unglederakademiet, og denne gruppe er klar til give de unge ude i klubberne en oplevelse med atletikken de sent vil glemme – vi tror på at venskaber på tværs af Danmark er med til at engagere de unge flere år i atletikken, og kan være medårsag til at færre i den alder falder fra.

Der arbejdes på højtryk bag scenen for at få alle tingene på plads, og vi håber at have en invitation klar inden vi når udendørssæsonen.

MEN skriv allerede nu mandag d. 16. oktober til torsdag d. 19. oktober i kalenderen!

VI HAR PLADS TIL FLERE…

Som nævnt har vi modtaget penge til vores samlinger, og med disse to nye projekter er der fuld knald på unge engagerede ledere!

Har det vakt din interesse, og er du nysgerrig på DAFs Unglederakademi, så har vi løbende ansøgningsproces, hvor hvis du er mellem 18 og 35 år også kan blive en del af dette fantastiske netværk!

Har du spørgsmål, så kontakt Atletikkonsulent Mikkel Hansen på og er du klar til at melde dig ind her, så skriv en ansøgning lige her.

Seneste nyheder