Atletikkens OL fokus skærpes

PRESSEMEDDELELSE:
Dansk Atletik laver aftale med elitechefen for resten af 2024: ”Nu handler det om OL i Paris,” 
På det idrætspolitiske niveau blev der skabt ro i Dansk Atletik for et par uger siden, da Lars Werge blev valgt som formand i spidsen for en ny bestyrelse. Og nu tager Dansk Atletik det næste skridt i retning mod mere stabilitet. Direktør, Klaus Nørby Jakobsen, har således indgået en aftale for resten af 2024 med elitechef Mikkel Larsen.

”Det var selvfølgelig vigtigt for forbundet, at der blev sikret ro på området. Vi har en lang række eliteaktive, der kæmper for at kvalificere sig til de kommende, internationale mesterskaber, ikke mindst OL i Paris, og derfor har det for mig været en bunden opgave at få en afklaring på situationen,” siger Klaus Nørby Jakobsen.
  
”Bagefter OL i Paris har vi nogle måneder, hvor vi skal finde en model for de kommende års elitesatsning frem mod OL i Los Angeles 2028. En plan som vi udarbejder i et meget tæt samarbejde med Team Danmark, og som skal være på plads inden udgangen af 2024”. tilføjer Klaus Nørby Jakobsen.

Aftalen om forlængelse af elitechefens ansættelse er sket i dialog med Team Danmark, og her udtrykker sportsdirektør Lars Balle Christensen tilfredshed med løsningen.
”Vi er først og fremmest glade for, at der er skabt ro omkring atleterne i en meget vigtig tid, hvor der er stor fokus på OL. Når vi indgår samarbejdsaftale med et forbund om elitearbejdet og en evt. OL-satsning, er det afgørende for os, at den idrætsmæssige faglighed er til stede. Kontinuitet i elitearbejdet er ofte altafgørende for succes, lige som det kræver dyb indsigt og høj faglighed at arbejde med atleter på højeste internationale niveau. Med den valgte løsning på elitechefpositionen i Dansk Atletik har vi en tro på, at atleterne og atletikken er godt stillet,” siger Lars Balle Christensen.


For yderligere kommentarer, kontakt: 
Sportsdirektør i Team Danmark, Lars Balle Christensen
mobil 2514 5640 / lbch@teamdanmark.dk
Direktør i Dansk Atletik, Klaus Nørby Jakobsen
mobil 2627 9899 / knj@dansk-atletik.dk

Seneste nyheder