CRAFT Løbe Cup genstartet med flotte sejre til Juliane Falsig Hvid og Jacob Ejby Stengaard

Søndag middag var CRAFT Løbe Cup endelig tilbage. SDU lagde rammen om den fjerde afdeling, som bød på stærke præstationer over hele linjen, men  var Jacob Ejby Stengaard og Juliane Falsig Hvid, som løb med dagens helt store overskrifter

Den længe ventede fjerde runde CRAFT Løbe Cup, løb søndag af stablen i Odense. Det blev en dag med blæsevejr og lave temperaturer, hvilket de mange løbere tacklede på yderst flot vis.

Hos seniorherrerne var der tæt løb efter første omgang, hvor ingen af løberne kunne trække mærkbart fra. Det ændrede Jacob Ejby Stengaard, Odense Atletik, på omgangen efter, da han satte tempoet op og skabte et solidt forspring.

”Jeg er normalt 1500-meter løber, så jeg skulle have de første kilometer overstået og da jeg havde styr på det, kunne jeg skrue tempoet op”.

Jacob slap ikke gassen på noget tidspunkt, og sørgede derved for en populær hjemmebanesejr i tiden 14:46 min. Efter løbet var han også tilfreds med sin egen præstation:

”Det var blæsende, men der var rigtig gode ben og det var det fedt arrangement”.

Jakob Vase Johannesen, Aarhus 1900 Atletik og løb, kunne ikke holde trit med sin navnebror, men løb sig alligevel til en andenplads. En mere end godkendt præstation, hvilket en sluttid på 15:00 også vidner om. Johann Ioannou-Nikolaides fra Sparta Atletik & løb, tog sig af den sidste podieplads, da han kom i mål 5 sekunder efter Jakob.

Hos seniorkvinderne stemplede Juliane Falsig Hvid, Sparta Atletik & Løb, ind i løbecuppen med et brag. Juliane svingede taktstokken fra start, men igennem det meste af løbet kunne hun ikke slippe af med den nykårede indendørs danmarksmester på 3000-meter, Helene Svane fra Aarhus Fremad Atletik. Ud på sidste omgang fik hun dog distanceret Helene med et par meter, og det forspring holdte hun helt til mål. Juliane passerede stregen i tiden 16:09 min, 4 sekunder hurtigere end Helene. Annie Saugstrup sørgede for et dobbelt Sparta-podie, da hun i sikker stil sikrede sig tredjepladsen i tiden 16:52 min.

Efter sin debutsejr gav Juliane udtryk for sin glæde ved at deltage i løbecuppen:.

”Det var mega fedt. God stemning og en masse løbere, der gjorde det godt, så det var rigtig fedt”.

Helene Svane var ikke den eneste Aarhus Fremad-løber som viste højt niveau. I masters 40-49 år, tog Jonas Fusager og Daniel Vestergaard, begge Aarhus Fremad Atletik, sig af henholdsvis første- og andenpladsen.

I U18 kan man fremhæve Sebastian Smed Grønkjær, Vejle IF, som løb sig til en overbevisende sejr. Han viste prøver på sit store talent med en tid på 15:39 min, hvilket også rakte til en samlet 13. plads blandt alle dagens løbere.

Hvis man vil have overblikket over alle resultater, kan man finde dem her.