Loading...

Øvrige skoletilbud

Aktivstafetten

21. maj 2015 · Henriette Leth Nielsen

Aktivstafetten er et stafetløb for hele klassen målrettet 4. og 5. klasser, hvor der løbes 30 x 200 m. Hver klasse danner et hold, og alle elever skal løbe mindst en tur, mens nogle må løbe to gange. Ved 25 elever i klassen er der således 5 elever, der skal løbe to gange. Der tages tid fra 1. elev på holdet starter, til elev nummer 30 er i mål.

Efter stafetten gives eleverne typisk mulighed for at prøve forskellige andre atletikdiscipliner og redskaber, som f.eks. startblokke og starter, hækkeløb og hylerkast.

Aktivstafetten kan afvikles i en almindelig dobbeltlektion, hvor der indledes med fælles opvarmning, derefter opdeling af klassen/klasserne og afvikling af selve stafetten, der typisk tager mellem 19 og 22 minutter at løbe - og så kan man slutte af med at prøve lidt anden atletik, mens benene er varme. Arrangementet har med succes været afholdt for mellem 150 og 700 elever, men kan også afvikles med færre. Det er altid en god ide at have tænkt over en forfriskning/vand til alle eleverne.

DAF har udviklet et træningsprogram til stafetten, som du som lærer kan bruge i din idrætsundervisning som træning af din klasse til et Aktivstafet-løb. Se træningsprogrammet her.

Aktivstafetten kan arrangeres i samarbejde med en af DAFs klubber eller afvikles som en selvstændig skole-event. Konceptet er udviklet i samarbejde med Aktiv rundt i Danmark (UC Syd) og lokale atletikklubber. Aktivstafetten er siden 2010 løbet af mere end 10.000 elever - og der kommer stadig flere til. Du kan læse mere om Aktivstafetten på Aktiv rundt i Danmarks hjemmeside www.aktivrundti.dk .

Kontakt
Kontakt Bo Rasmussen på 43262312 eller bo@dansk-atletik.dk, hvis du har spørgsmål om Aktivstafetten.

Vi håber at du og din klasse vil få det sjovt med atletiktræningen og forsøge jeg med træningen til Aktivstafetten. 

© Copyright Dansk Atletik Forbund