Loading...

Øvrige skoletilbud

Atletik under tag

21. maj 2015 · Henriette Leth Nielsen

Normalt forbindes atletik med en udendørs sommeraktivitet – og det er det også stadig, men hvorfor ikke prøve et indendørs alternativ?

Dansk Atletik Forbund har udarbejdet et indendørs trænings- og stævnekoncept (4-kamp) målrettet folkeskolens mellemtrin (4.-6. klasse). Med dette koncept vil vi vise atletikken som en sjov og alsidig idrætsgren, der møder den enkelte elev, der hvor eleven er. I det udarbejdede materiale er lektionsplaner, der giver forslag til opvarmning, træning og afvikling af de færdige øvelser til brug for 4-kampen. Der er lavet scorekort, pointtabel og diplomer, som kan downloades her:

Dansk Atletik Forbund udbyder 3-timers kursus, der giver dig indsigt og inspiration til at gennemføre atletikundervisning under tag, samt gennemføre en sjov 4-kamp for eleverne i din klasse. 

Vi sender en instruktør ud, hvis I samler mindst 10 intereserrede lærere og finder et sted, hvor kurset kan afholdes. Få flere oplysninger og tilmeld jer ved at kontakte Bo Rasmussen på 43262312 eller daf@dansk-atletik.dk.

Målgruppe
Lærere som underviser i idræt i 4. til 6. klasse.  

Mål

  • At inspirere og motivere til at gennemføre indendørs atletikundervisning indenfor din skoles indendørsfaciliteter.        
  • At give idéer til hvordan træningsøvelser kan gennemføres og ventetiden minimeres.
  • At præsentere et indendørs stævnekoncept.
  • At forbedre dine undervisningsmæssige færdigheder i udvalgte atletikdiscipliner.  

Indhold
Kurset er praktisk orienteret. Fokus på kurset er, hvordan atletik kan dyrkes indendørs i løbet af vinteren, og at atletik skal være sjovt – sjovt for alle. Der vil blive introduceret lektionsforslag, med brug af deciderede atletikredskaber og alternative redskaber. Derudover arbejdes med en legende tilgang til opvarmning, og de udvalgte atletikøvelser præsenteres med øje for, at tiden ikke bruges på at stå i kø.

© Copyright Dansk Atletik Forbund