Loading...

Børn & unge

Skole OL

01. januar 2017 · Senai

Hvad der startede som et atletikstævne i København i 2009, har nu udviklet sig til et landsdækkende Skole OL med ni forskellige sportsgrene: atletik, bordtennis, bowling, bueskydning, cross, O-løb, roning, svømning og parasport.


I sæsonen 2018 deltog mere end 52.000 elever fra hele landet i Skole OL. 10.000 kvalificerede sig til finalen, som blev afholdt på Ceres Park & Arena i Aarhus.

Skole OL Atletik
Med cirka 40 stævner i 2019 er atletik fortsat Skole OLs største sportsgren. Til Skole OL Atletik får elever i 4.-7. klasse mulighed for at prøve og dygtiggøre sig i både løb, spring og kast. Alt sammen under kyndig vejledning fra den lokale atletikklub, som guider eleverne igennem de forskellige discipliner og sørger for, at eleverne får en sjov dag fyldt med atletik. De bedste klasser kvalificerer sig til Skole OL Finalen, som igen i år afholdes i Aarhus den 18.-21. juni.

Flere atletikklubber tilbyder også klasserne fortræningsforløb. På den måde får eleverne et større indblik i atletiksporten og oplever, at de bliver bedre til at udføre de forskellige discipliner. Samtidig skaber klubben en tættere relation til skolerne og har flere muligheder for at præsentere sporten og klubbens tilbud.

Skole OL = Fællesskab, Færdighed og Fairplay
Skole OL er OL i børnehøjde med overskriften ’Fællesskab, Færdighed og Fairplay’. Skole OL er klassekonkurrencer, hvor hele klassen stiller op som et samlet hold og kæmper om sejren i fællesskab. De bedste klasser vinder en plads i den store Skole OL Finale, som igen i 2019 holdes på Ceres Park og Arena i Aarhus den 18.-21. juni.

Læs mere om Skole OL på www.skoleol.dk

© Copyright Dansk Atletik Forbund