Loading...

Elitechef, Bo Overgaard, ser ind i en markant anderledes sæson i 2020. Foto: Christian Jørn.

Elitechef, Bo B. Overgaard:

"Det bliver en anderledes sæson"

26. marts 2020 · Christian Jørn

Flere internationale mesterskaber i atletikken i 2020 er udskudt eller aflyst grundet Coronavirussen. Senest er OL i Tokyo og VM U20 tilføjet til listen over udskudte arrangementer. Elitechef, Bo Overgaard, kommer med en status i denne svære tid.

Det ligger nu fast, at OL i Tokyo og VM U20 i Kenya er udsat. I forlængelse heraf afventer vi nærmere meldinger fra European Athletics vedr. EM U18 i Rieti og EM i Paris. Uanset hvilken beslutning European Athletics når frem til, så kan vi allerede nu konstatere, at vi får en meget anderledes sæson 2020.”, fortæller elitechef i Dansk Atletik, Bo Overgaard.

Ovennævnte er blot få af flere internationale mesterskaber der er påvirket af Coronavirussens hærgen verden over. Den første større begivenhed der blev påvirket var atletikkens VM Indendørs, der skulle have været afholdt den 13-15. marts og som blev udskudt i slutningen af januar. Det arrangement blev aflyst så tidligt, da det skulle have været afholdt i Kina. Der var virussen endnu ikke blevet til en pandemi. 6. marts blev VM Halvmarathon så udskudt. Det mesterskab skulle have været afholdt nu på søndag. Siden er så fulgt flere og flere nyheder om mesterskaber i 2020 der enten udskydes eller aflyses.

Screenshot 2020-03-25 17.04.58

Bo Overgaard under EM U23 i 2019 i Sverige. Foto: Christian Jørn.

Med alle de mange ændringer følger mange nye spørgsmål for Bo Overgaard og elitestaben i Dansk Atletik.

Ingen af os kan p.t. sige ret meget om, hvordan vi nu vil planlægge eller forberede os frem mod fx OL 2021. Landstrænerne og den samlede elitesektion er naturligvis i tæt og løbende dialog om udviklingen, og bl.a. har vi brug for klarhed over ny international terminslægning og i forlængelse heraf evt. nye kvalifikationskriterier og/eller kvalifikationsperioder for de respektive internationale mesterskaber.

Ligeledes er der p.t. en masse ubekendte ift særlig OL-støtte fra Team Danmark, DIF og fondsinteresser. Og helt lavpraktisk er vi naturligvis alle optaget af, hvornår og i hvilket omfang vi igen kan komme ud at konkurrere til nationale såvel som internationale stævner.

Det kan nok ikke siges anderledes, end at situationen er som den er, og at vi må forsøge at navigere ud fra disse vilkår. Det betyder, at vi – primært via landstrænerne – kommer til at drøfte de ændrede forhold med vores atleter, og det er vigtigt, at vi tager os ordentlig tid til denne snak. Ligeledes kigger DAF fra centralt hold på vores nationale stævneplaner i sammenhæng med hvad der besluttes ift den internationale stævnekalender.

Når DAF har et overblik over de nærmere konsekvenser af OL-udsættelsen og udsættelsen af øvrige internationale mesterskaber, kommer vi naturligvis til at melde nærmere ud.”, fortæller Bo Overgaard.

© Copyright Dansk Atletik Forbund