Loading...

Karsten Munkvad.

Bestyrelsesformand, Karsten Munkvad:

Formanden efter OL er udskudt til 2021: "Nu venter en stor opgave"

26. marts 2020 · Christian Jørn

Coronavirussen sætter sine spor i atletikken. OL som skulle have været afholdt i Tokyo 2020 til juli er nu udskudt til sommeren 2021. Det bekræfter IOC. Bestyrelsesformand i Dansk Atletik, Karsten Munkvad, mener at visheden om udskydelsen er bedre end uvisheden om hvad det hele mon skulle ende med.

Det skulle have været den helt store begivenhed i 2020. Ikke blot for atletikken, men for al sport. Der var ladt op til et stort sportsligt år og den olympiske flamme blev tændt for nyligt den 12. marts i Olympia i Grækenland. Siden er den blevet transporteret til værtsnationen for OL, Japan, men her har den imidlertid stoppet sin ellers planlagte rejse frem mod Tokyo. Corona har med OL som så meget andet i 2020 sat en stopper for den ellers planlagte afvikling. Udmeldingen fulgte efter præsidenten for The International Olympic Committee (IOC), Thomas Bach, holdt møde med premierministeren i Japan, Abe Shinzo, tirsdag den 24. marts. Her meldte man ud, at: 

"In the present circumstances and based on the information provided by the WHO today, the IOC President and the Prime Minister of Japan have concluded that the Games of the XXXII Olympiad in Tokyo must be rescheduled to a date beyond 2020 but not later than summer 2021, to safeguard the health of the athletes, everybody involved in the Olympic Games and the international community.”

 

“UVISHEDEN TJENTE IKKE NOGENS INTERESSE"

Bestyrelsesformand i Dansk Atletik, Karsten Munkvad, støtter op om beslutningen.

Som forbund kan vi ikke se andre løsninger end at man udskyder, fordi det allervigtigste er at vi tager hensyn til sundhedskrisen.”

Han mener samtidig, at “uvisheden ikke tjener nogens interesse.” Derfor er han tilfreds med, at en beslutning nu er taget så alle bedre kan forholde sig til det.

 

FORMAND TILFREDS MED MÅDEN DIF HAR HÅNDTERET DET PÅ

Jeg synes, at det er den rigtige beslutning, og vi er glade for at beslutningen nu er truffet. Vi er tilfredse med måden DIF har håndteret det på. Man samarbejder på tværs af enheder i den konkrete situation, og det hylder vi. Et eksempel er, at World Athletics har været ude at melde ud, at man gerne vil se på alternative datoer for VM i Atletik, der skulle have været afholdt i sommeren 2021 i Oregon i USA, men hvor det kan være problematisk nu hvor OL rykkes dertil.

 

NU VENTER EN MEGET STOR OPGAVE

Nu hvor udskydelsen er på plads, så venter der en meget stor opgave for flere parter.

Nu kommer så det næste, og det er hvad der så sker nu hvor beslutningen er truffet. Når et spørgsmål er besvaret følger der for tiden flere nye afledte spørgsmål. Der melder sig afledt af udskydelsen netop nye spørgsmål som er rigtig vigtige for det fremadrettede arbejde i idrætten og eliteidrætten. Det er enormt svært og kræver meget planlægning”, lyder det fra Karsten Munkvad.

© Copyright Dansk Atletik Forbund