Loading...

COVID-19 / CORONA-VIRUS

Dansk Atletik sender medarbejdere hjem

21. april 2020 · Christian Jørn

Som følge af corona-krisens udvikling og dens påvirkning af atletikken har Dansk Atletik fra i dag sendt 13 medarbejdere hjem på lønkompensationsordningen.

Den fortsatte delvise nedlukning af det danske samfund går hårdt ud over atletikken, både på forbundsniveau, i foreningsregi og på eliteniveau. Stadions har været lukket siden midten af marts og stævner, events, motionsløb og arrangementer er blevet aflyst. Alt dette har betydning for Dansk Atletiks aktiviteter, f.eks. mesterskaber, elitesamlinger, stævneaktiviteter, uddannelsesaktiviteter, streaming- og eventydelser m.v.

Siden den 12. marts har Dansk Atletiks medarbejdere arbejdet hjemmefra ligesom afspadsering og restferie er afviklet. Men da det fortsat ser ud til, at landet vil være hårdt ramt af konsekvenserne af Covid-19 Coronavirussen har Dansk Atletiks ledelse besluttet at gøre brug af den vedtagne lønkompensationsordning, der skal holde hånden under danske arbejdspladser. Dansk Atletik hjemsender derfor fra tirsdag den 21. april og i første omgang til den 8. juni 13 medarbejdere, svarende til godt 55% af arbejdsstyrken i Dansk Atletik.

Torben Dan Pedersen, der er konstitueret direktør i Dansk Atletik, ærgrer sig over, at det er nødvendigt at trække det redskab op af værktøjskassen. Men han må også erkende, at det er det eneste rigtige at gøre:

Som det ser ud lige nu, er dansk atletik hårdt ramt på rigtigt mange aktiviteter. Havde vi kunne sætte hjulene i gang igen lige nu og her, ville det have været til at leve med økonomisk. Men eftersom vi ikke umiddelbart kan se, at det bliver muligt at gennemføre alle de aktiviteter, der tilsammen giver atletikken liv, er vi desværre nødt til at trække i bremsen. For udsigterne er mildest talt bekymrende for os, når vi ser på, hvor mange aktiviteter vi bliver nødt til at aflyse i den næste tid. Derfor er det rettidig omhu i forhold til at sikre, at alle vores medarbejdere har et arbejde at vende tilbage til senere på året.

I perioden vil det være muligt at ringe til Dansk Atletiks hovednummer ligesom Dansk Atletiks ledergruppe kan kontaktes. Ledergruppen består af:

  • Konst. direktør Torben Dan Pedersen 20 49 64 41
  • Administrationschef Helle Nielsen 28 44 91 12
  • Elitechef Bo Overgaard 51 23 01 08
  • Projektchef Katrine Gribel Vorum 60 20 06 50

© Copyright Dansk Atletik Forbund