Loading...

Landsholdsarbejdet

Spring

22. december 2020 · DAFs Elitestab

Spring

Landsholdsarbejdet i Spring varetages af landstræner Lars Nielsen i samarbejde med de assisterende landstrænere Thomas Cortebeeck (Aarhus 1900) i højdespring og Thor Aarøe Mørck (Sparta) i stangspring, samt tilknyttede ad hoc trænere i forbindelse med afviklingen af landsholdsaktiviteter. 

En gang om året udpeges det kommende års bruttotrup for landsholdsgruppe i Spring, bestående af:

  • Eliteatleter indplaceret i den fælles DAF/Team Danmark elitesatsning
  • Landsholdsatleter (Bruttogruppen til Landskampe og mesterskaber)
  • Talenter i den centrale talentudvikling (CTU) inkl. atleter tildelt et Wild card.  

 

Vi arbejder med tre spor i landsholdsarbejde, for at sikre de bedste og mest relevante tilbud til atleterne i bruttotruppen. Dette er ud fra erfaringen om, at den bedste udvikling skabes via rette tiltag på det rette tidspunkt i en atlets individuelle udvikling.

  1. Tiltag og aktiviteter for landsholdsatleter og de udpegede talenter samt deres personlige træner(e)
  2. Tiltag og aktiviteter for eliteatleter og udvalgte landsholdsatleter, samt deres personlige træner(e)
  3. Tiltag og dialog med trænere med interesse for spring

 

Ad. 1) Her afvikles et antal samlinger såvel nationalt som regionalt. Der arbejdes med såvel teknisk som fysisk udvikling via træning, konkurrenceanalyser, videoanalyser, fysiske test og opfølgning på dette med såvel atleten som personlig træner(e). Der er også tilbud om deltagelse i en årlig DAF-arrangeret træningslejr i udlandet, der typisk er placeret omkring påsken.

Ad. 2) Her afvikles et antal samlinger, analyser/test og konkurrencedeltagelse på nordisk niveau. Det Nordiske samarbejde skal medvirke til at give deltagerne den nødvendige sparring, konkurrence og dermed også udvikling. Også her arbejdes der med såvel teknisk som fysisk udvikling via træning, konkurrenceanalyser, videoanalyser, fysiske test samt evt. biomekaniske analyser og opfølgning på dette med såvel atleten som personlig træner(e). Derudover er der også mulighed for deltagelse i flere årlige DAF arrangerede træningslejre, der typisk er placeret omkring nytår, påsken og april/maj.

Ad. 3) Tiltagene for trænere med interesse i spring indbefatter dialogmøder, erfaringsudveksling, vidensportal og fælles deltagelse i trænerseminarer.               

Herudover supporterer landstræneren i spring aktiviteterne i den decentrale talentudvikling i samarbejde med de to elitekraftcentre.

Kontakt

Lars Nielsen, landstræner i spring, larsnielsen@mymacmail.com, +45 40 11 00 87

© Copyright Dansk Atletik Forbund