Loading...

Månedens DAF-profil

Knud Høyer

17. marts 2016 · Henriette Leth Nielsen

Navn:
Knud Høyer

Rolle i DAF:
Nyvalgt formand i oktober 2014 for Veteranudvalget, som på årsmødet i 2015 blev omdøbt til Masters Komite. Jeg har siden 1998 haft mange roller i DAF: Næstformand 1998-2002, har været med i alle organisatoriske ændringer i DAF, incl. fusionen med Dansk Gangforbund og skrivning af de nye love. Alle lovændringer i DAF har jeg været med til, og han har i mange år været den koordinerende ansvarlige for DAFs Lovudvalg i forhold til bestyrelsen. Den seneste organisationsændring i 2015 med at uddelegere ansvar fra bestyrelsen til 4 komiteer har jeg også været stærkt involveret i.

Hvad arbejder jeg allermest med lige nu:
Konstitueringen og implementeringen af kommissoriet for Masters Komite samt igangsættelse af handlingsplaner for at gøre arbejdet synlig for alle masters i Danmark har allerstørst fokus lige nu. Vi bruger tre kommunikationskanaler til de aktive masters: facebookgruppen mastersatletik.dk, DAFs hjemmeside for Masters, som vi selv redigerer, og så Masterskartoteket for masters, som kun er til mail-brugere.

I februar gennemførte vi en kombineret udviklingskonference og en træningssamling i Skive-hallen med 30 deltagere, og med et flot gruppearbejde og gode indlæg både lørdag og søndag. Træningssamlinger vil vi udbyde både sommer og vinter, fordi der er mange masters, som ikke har trænere i deres klubber, og derfor må nøjes med selvtræning. Vi arbejder på at få aldersrelaterede træningskoncepter for masters (ATK), men der er ikke ret mange trænere, som har erfaringer med at træne masters.

Eksempler på andre af mine opgaver som formand for Masters Komite:
Danmark er vært for to internationale mesterskaber for masters. Den 1.-3. juli i år er der nordiske masters mesterskaber i Odense, og i 2017 bliver det et kæmpe mesterskab i Aarhus, Europian Masters Athletics Stadia med forventet over 4000 deltagere i selve mesterskaberne og yderligere 7- 8.000 deltagere i et ½ maraton for masters og motionister. Det er i dagen den 27.7.-6.8. 2017. Her sidder jeg i styregruppen for begge events.
Fra den 29.3.-3.4. 2016 er der 16 danskere til de europæiske indendørs mesterskaber for Masters i Ancona i Italien, hvor jeg er teamleder og dansk delegeret i EMAs generalforsamling til vedtagelsen af nye love.

Min arbejdsmotivation:
Da jeg lige er gået på pension, så er min motivation for at gøre min hobby (atletikken og organisering af idræt i øvrigt) til mit frivillige arbejde ret høj, så længe jeg mener, at jeg kan gøre en forskel. Jeg involverer mig af princip ikke i arbejde, som jeg ikke kan se et forventet resultat af, som jeg kan stå inde for.

Mit forhold til løb og atletik:
Den eneste løbeøvelse jeg udøver er spydkast ifm kastemangekampen. De gange jeg har prøvet sprint, stafet eller længdespring har jeg fået en fiberskade eller en lyskeskade. Men diskoskast, hammerkast, vægtkast og kuglestød i nævnte rækkefølge er mine favoritøvelser på inderkredsen. Pt. har jeg udfordret mig i en alder af 70 år med at begynde på rotationskuglestød. Jeg træner i Hvidovre sammen med min kone, Inge Faldager, under Michael Bruun Jepsen, som efter min mening er en af de få trænere, som har erfaring med – og ofre mange ressourcer/tålmodighed på - at træne masters.

© Copyright Dansk Atletik Forbund