Loading...

Nyheder 2010

Fire dage før EM-fristen udløber

14. juli 2010 · Jeppe Weinreich

I morgen torsdag resterer der fire dage, før fristen for kvalifikation til EM i Barcelona udløber. Det betyder et væld af danske starter i udlandet.

Torsdag skal Morten Jensen (Sparta) i finske Lappenraanta for fjerde gang denne sæson dyste mod rivalen Tommy Evilä. Efter at være blevet slået i sidste runde ved Diamond League i England står der 2-1 i finnens favør. Med til start i Finland er også fire danske 100 meter løbere, anført af Jesper Simonsen (Sparta). Egentlig skulle de fire løbere have jagtet EM-kravet på 4x100 meter i forrige uge, men da Simonsen var småskadet, blev der ikke noget af det. Efter individuel 100 meter torsdag fortsætter de sammen med Morten Jensen lørdag til Lapinlahti, hvor der venter den eneste mulighed for at løbe stafet. Her støder en anden bejler til EM, hækkeløber Andreas Martinsen (AK Holstebro), til gruppen.Mortenjensen Gudmandpallas2009ashxHyde og Riis på plads i Karlstad 

De to spartanere Nicklas Hyde og Jacob Riis løber efter al sandsynlighed 4x400 meter stafet ved EM. På den individuelle 400 meter er Hyde hidtil den eneste dansker, der med sine 46,92 sek. i Sofia har været under B-kravet (47,00s). Da kun én løber kan komme med på B-krav, ligner det en kamp mellem de to om at sikre sig den ene plads. Torsdag i Karlstad har arrangørerne dog ikke gjort det lettere for dem ved at placere Riis og Hyde på hhv. inder- og yderbanen. Med i Sverige er også den allerede EM-kvalificerede kuglestøder Kim Christensen (Sparta), der udover et par stærke amerikanere møder svensk atletiks enfant terrible, Jimmy Nordin.

Lørdag har trespringer Peder P. Nielsen (Århus 1900) ryggen mod muren, når han ved Laxaspelen i Halmstad – efter to forgæves forsøg i sidste uge i Tyskland og Belgien - gør et sidste forsøg på at klare EM-kravet (16.10m).

Sara på vej til Marokko 
Sara Slott Petersen (Århus 1900) behøver ikke længere at jagte noget krav, men løber efter al sandsynlighed 400 meter hæk søndag ved et stort stævne i Tanger, når hun får grønt lys fra stævnechefen, der såmænd hedder Hicham el Guerrouj. Tirsdag løber hun for første gang siden 2007 sin favoritøvelse på hjemmebanen i Århus, når nyskabelsen ”Aarhus Hurdles Festival” ser dagens lys.

Steensvig klarer 5.00 meter!
Der forventes også at være dansk deltagelse i polske Sopot søndag. Informationer om stævnet er imidlertid svært tilgængelige. Alle de bedste danske stangspringere er med, blandt dem Martin Steensvig (Sparta), der lørdag i Karlskrona i al ubemærkethed klarede 5.00 meter – som den 15. danskfødte springer gennem tiderne. Ifølge www.stangspring.com vandt hjemmesidens bestyrer selv med fine 5.35 meter.

Stævner med dansk deltagelse
15. juli Karlstad GP, Sverige
15. juli Lappenraanta Games, Finland
17. juli Savo Games, Lapinlahti, Finland
17. juli Laxaspelen, Halmstad, Sverige
18. juli Meeting d’Athlétisme, Tanger, Marokko
18. juli Memorial Janusza Sidly, Sopot, Polen

© Copyright Dansk Atletik Forbund