Loading...

Nyheder 2010

EM-håb slukket for to talenter

17. juli 2010 · Jeppe Weinreich

EM i Barcelona bliver ikke stedet, hvor de to talenter Peder P. Nielsen (Århus 1900) og Andreas Martinsen (AK Holstebro) vil få deres internationale seniordebut. Det står klart efter lørdagens Laxaspelen i Halmstad, hvor de to kandidater begge uden held forsøgte at klare EM-kravet på falderebet.

I trespring vandt Peder P. Nielsen med 15.76 meter – hans næstbedste resultat udendørs – men manglede med henblik på EM-kravet et pænt stykke til de påkrævede 16.10 meter.

Ingen vind i sejlene for Martinsen

Andreas Martinsen havde også valgt Laxaspelen som sidste mulighed for at løbe 14,05 sek. eller hurtigere på 110 meter hæk. Med et programsat ekstraløb havde han altså to skud i bøssen. Desværre blæste vinden den forkerte vej, da Andreas vandt med 14,53 sek. (-1,7 m/s). I ekstraløbet var modvinden med 1,9 m/s endnu stærkere, og selvom han alligevel kunne forbedre sig til 14,34 sek., måtte han erkende, at løbet er kørt. Om det var vinden, der kostede ham EM-billetten, er uvist.

”Det kostede i hvert fald en del. Jeg var ellers sikker på, at jeg godt kunne klare kravet i dag, men må nok bare erkende, at skaden jeg pådrog mig sidste gang, har taget for meget af min form,” sagde Andreas efter løbet med henvisning til et styrt under træningen i slutningen af maj, der betød et længere afbræk. Han fyldte netop på stævnedagen 20 år, så han har selvsagt tiden for sig, selvom han ikke fik opfyldt fødselsdagsønsket. 

”Jeg må jo bare komme stærkt igen til næste år – forhåbentlig uden så mange skader,” lød det fortrøstningsfuldt fra det danske hækkeløbshåb.

Nu kan han sammen med Peder P. Nielsen i stedet se frem til NM-U23 i september, hvor begge har gode medaljechancer.

Laxaspelen, Halmstad den 17. juli

Resultater

© Copyright Dansk Atletik Forbund