Loading...

Nyheder 2010

Endnu et 8-meter spring til Morten Jensen

19. juli 2010 · Jeppe Weinreich

Morten Jensen springer tilsyneladende 8.00 meter efter forgodtbefindende.

Søndag ved Savo Games i Lapinlahti blev det således til sæsonens syvende konkurrence over otte meter, da han blev noteret for 8.07 meter.

Springet, der blev opnået i for megen medvind (+3,4 m/s), var ikke nok til at sejre, idet svenske Michel Tornéus nåede så langt ud som 8.21 meter. For hans vedkommende var der dog også tale om en medvind over det tilladte. Men det understreger, at der i øjeblikket – med finske Tommy Evilä - er tre springere, der har potentiale til at slå den nordiske rekord på 8.25 meter, som Morten Jensen som bekendt satte tilbage i 2005.

”Det kørte ikke helt for mig til at starte med. Så på den baggrund er det udmærket, at jeg kommer ud af konkurrencen med et godt resultat,” sagde Morten Jensen efter konkurrencen, hvor otte-meter-springet først blev hevet frem i sjette og sidste runde.

Simonsen tangerer sin PR – men stafetholdet skuffer 
Den danske kvartet på 4x100 meter gjorde ved samme stævne et eneste – og sidste – forsøg på at komme med til EM. Et kikset andetskifte betød dog en beskeden sluttid på 40,72 sek. og dermed bliver der ikke tale om EM-deltagelse. Som tidligere omtalt ville stafetten bryde forstyrrende ind i Morten Jensens forberedelser til længdespring, hvorfor holdet skulle forsøge at klare kravet uden Morten på holdet, efter at det ved landskampen på Malta – med Morten på holdet – blev til dansk rekord med 39,98 sek.

Jesper Simonsen (Sparta) skal dog under alle omstændigheder til Barcelona. Og han viste topform, da han på tredjepladsen i A-heatet med tiden 10,45 sek. (+1,7 m/s) kunne tangere sin personlige rekord. I B-heatet var Martin Krabbe med 10,61 sek. (+1,6 m/s) blot én hundrededel af et sekund fra at gøre det samme. Her var der årsbedste til Jacob Wolfgang (Sparta) med 10,79 sek., mens Steven Kwasi-Koreng (Hvidovre) fik noteret 10,84 sek.

Savo Games 2010, Lapinlahti 18. juli

© Copyright Dansk Atletik Forbund