Loading...

Nyheder 2010

Aarhus Hurdles bliver Saras sidste test

20. juli 2010 · Jeppe Weinreich

Efter at have forbedret sig i hver af sæsonens første tre starter gør Sara Slott Petersen (Århus 1900) onsdag ved Aarhus Hurdles Festival en fjerde og sidste start før EM i Barcelona.

Den 23-årige VM-finalist løb senest 57,67 sekunder i Marokko i søndags, og tilsyneladende er topformen ved at indfinde sig nu efter en længere periode med genoptræning og en sen sæsonstart til følge. Rent fartmæssigt er hun – til sin egen overraskelse – allerede nu på et niveau, der kan bringe hende ned i nærheden af hendes egen danske rekord (56,40 sek.). Teknisk er der dog stadig en del, der skal arbejdes med. 

Saratangerashx”Jeg føler, jeg er i form til en masse gode tider, men jeg må også erkende, at man på 400 hæk både skal ramme dagen til en 400 m og ramme dagen rent teknisk. I Marokko var jeg klar til en hurtig 400 m, men havde ikke styr på teknikken – desværre. Forhåbentlig vil det komme til Aarhus Hurdles Festival og ellers ved EM,” skriver hun på sin hjemmeside.

Hun kan på hjemmebanen forvente kompetent modstand fra den 25-årige amerikaner Latosha Wallace, der i Californien i maj løb 55,96 sek. Med er også 16-årige Stina Troest (Amager AC), der har mødt Sara en enkelt gang før på distancen, nemlig ved sidste års DT-finale.

Stærk sydafrikaner til start
På mændenes 110 meter hæk er der også et flot line-up med Lehann Fourie som storfavorit. Den 23-årige sydafrikaner løb i den amerikanske delstat Missouri i år så stærkt som 13,44 sek. og var også med i den sydafrikanske trup til VM i Berlin sidste sommer. Andreas Martinsen (AK Holstebro), hvis EM-deltagelse som bekendt glippede, får i heatet mulighed for at bevise, at han reelt havde niveau til at være en del af EM-teamet.

Med Christian Laugesen (Sparta) og Jon Yde Bentsen (Aalborg AM) med i samme heat får løbet også karakter af en generalprøve på den kommende DM-finale om mindre end tre uger.

Der startes med ungdomsheat allerede fra kl. 15.15, mens højdepunkterne er henlagt til 18.00-19.00.

Aarhus Hurdles Festival 2010
Århus Stadion den 21. juli

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund