Loading...

Nyheder 2010

EM 1. dag: God lodtrækning for de danske atleter

26. juli 2010 · Jeppe Weinreich

Som ventet får de fire atleter, der skal i ilden på førstedagen ved EM i Barcelona skrap modstand, men der er udelt tilfredshed med banefordelingen.

I heat med EM-favoritten
Sara Slott Petersen undgår på bane 6 de lidet attraktive inder- og yderbaner på 400 meter hæk. Eftersom deltagerantallet er nede på 32, går der ikke 24 videre til semifinalerne, som det var tilfældet ved VM i Berlin sidste år, men kun 16. Det forringer klart den 23-årige århusianers chance for at gentage bedriften fra Berlin, hvor hun som bekendt nåede semifinalen.

Med i heatet er Europas hurtigste i år, den 29-årige russer Natalya Antyukh, der vandt bronze på 400 meter ved OL 2004, men siden er skiftet til hækkeløb. Sammen med ukraineren Anastasiya Rabchenyuk – nr. 4 fra OL i Beijing – er de storfavoritter til at tage to af de tre pladser, der giver direkte adgang til semifinalen. Fire i heatet har i år løbet hurtigere end Saras danske rekord (56,40 sek.), så oddsene er imod det danske håb, der har fået sin sæson sat tilbage af først en operation, sidenhen skader.

StadionemashxGod bane til Hyde

Nicklas Hyde har fået den bedste bane (4) i det tredje af fem 400 meter-heat, hvor den 24-årige Sparta-løber møder Irlands dobbelte europamester indendørs, David Gillick. Alt tyder på, at der bliver hård kamp om den frelsende fjer-plads, der giv-er adgang til semifinalen. Med én deltag-er flere end på kvindernes 400 meter hæk, nemlig 33, betyder regler-ne, at 24 ryger videre til semi-finalerne. Det forbedrer selv-sagt de chan-cer for avance-ment, som på forhånd var meget små.

Janicks fod i bedring
I mændenes højdespring får den Janick Klausen sin sag for. Den 17-årige Århus 1900-springer, der så sent som fredag nat dansk tid sprang i Canada ved junior-VM finalen, er fire år yngre end feltets næstyngste. Smerterne i foden, der hæmmede ham i fredagens finale, vurderes af behandlerne til at være af ren muskulær karakter – og har altså intet at gøre med det træthedsbrud, der betød en mindre pause for ham i vinter. Begyndelseshøjden var oprindeligt sat til 2.15 meter, men efter det obligatoriske tekniske møde er det blevet ændret så springhøjderne nu hedder: 2.10, 2.15, 2.19, 2.23, 2.26 og endelig finalekravet 2.28 meter.

Caroline skal bære Dannebrog
De fire danske deltagere forventes ikke at deltage i mandag aftens åbningsceremoni, der som noget nyt er henlagt uden for stadion og flyttet ind i centrum. Stangspringer Caroline Bonde Holm (Sparta) - som fyldte 20 i sidste uge - får æren af at bære Dannebrog ved indmarchen.

 

Program: Tirsdag den 27. juli

10.24 Sara Slott Petersen 400 meter hæk (4/4. heat – 3 bedste fra hvert heat + 4 hurt. tider til semi.)

11.16 Nicklas Hyde 400 meter (3/5. heat – 4 bedste fra hvert heat + 4 hurtigste tider til semi.)

19.10 Janick Klausen Højdespring (Gruppe A – 2.28 meter eller de 12 bedste til finale)

19.15 Jesper Simonsen 100 meter (1/5. heat) – 4 bedste i hvert heat + 4 hurtigste tider til semi.)

© Copyright Dansk Atletik Forbund