Loading...

Nyheder 2010

EM 1.dag: Sara i årets hurtigste tid

27. juli 2010 · Jeppe Weinreich

BARCELONA - Selv om hun løb sin hurtigste tid i år, var det ikke nok til at bringe Sara Slott Petersen videre til den ønskede semifinaleplads i 400 meter hæk ved EM i Barcelona.

Den 23-årige Århus 1900-løber kom i fjerde og sidste heat ind på femtepladsen i tiden 57,28 sekunder. En semifinale havde krævet 56,55 sekunder.

”På en måde kan man ikke være helt utilfreds, når man løber årsbedste. Men målet var at løbe under 57 sekunder, så det er bare ikke godt nok,” sagde den danske rekordholder. ”Jeg lavede ikke de samme tekniske fejl som i sæsonens andre løb, så jeg troede egentlig, at min tid ville være lidt hurtigere. Jeg må bare erkende, at der stadig mangler lidt i formen.”                

Sara EmashxTræner Mikkel Larsen var nogenlunde enig i udlægningen.

”Det er ikke helt skidt, selvom vi ikke fik opfyldt vores målsætning. Der mangler lidt endnu, men det kommer stille og roligt,” sagde han.

Næste løb for Sara Slott Petersen bliver DM i Odense (7.-8. august), hvor hun trods sine kun 23 år kan vinde titlen for niende gang i træk.

Intet at skyde med for Hyde
På mændenes 400 meter måtte Nicklas Hyde (Sparta) efter en sidsteplads i det tredje indledende heat erkende, at alt havde flasket sig for ham, uden at han kunne udnytte det. To i det syv mand store felt udgik nemlig med skader undervejs, og dermed var det kun sidstepladsen, der ikke gav direkte adgang til semifinalen.

På bane 4 lagde han ellers godt ud på de første 250 meter, men måtte på opløbssiden se sig falde helt tilbage i feltet. Sluttiden 48,65 sekunder er mere end halvandet sekund fra det årsbedste på 46,92 sek., som han løb tidligere på sæsonen i Sofia.

”Det føltes godt i starten. Jeg løb afslappet, som jeg skulle, ned ad den første langside. På den sidste langside var der bare ikke noget at ’skyde’ med. Det er ret frustrerende, at det ikke lykkes til stævner i år, for træningen kører godt, og jeg plejer ellers at være god, når det gælder,” sagde Nicklas Hyde, der nu har nogle dage til at lade op til lørdagens 4x400 meter stafet.

Resultater

400 meter hæk – kvinder indl.

400 meter – mænd indl.

© Copyright Dansk Atletik Forbund