Loading...

Nyheder 2010

EM 2. dag: Taktisk løb ødelagde Bubes chance

28. juli 2010 · Jeppe Weinreich

Ingen gad tage føringen i Bubes indledende heat, og dermed røg den spinkle chance for en dansk semifinaleplads.

BARCELONA - Egentlig havde alt flasket sig for Andreas Bube, da han onsdag formiddag stod klar på startstregen til det fjerde og sidste indledende heat på mændenes 800 meter. Der var ikke blevet løbet stærkt i de forrige heat, og derfor kunne syv af de otte deltagere komme i semifinalen med en tilstrækkelig hurtig tid.

Fra inderbanen lagde den debuterende Bube friskt ud, og da ingen af de andre løbere følte trang til at tage teten, fik han lov til at føre de første 200 meter, hvorefter han sænkede tempoet i håb om, at nogle andre ville gøre arbejdet. Det var der ikke rigtig nogen, der ville, og derfor blev første omgang – nu med Bube midt i feltet - rundet i langsomme 55,29 sek., langt fra den ønskede mellemtid. Med 200 meter igen trådte de bedste løbere som ventet i karakter, og Bube faldt tilbage og kæmpede sig i mål på en næstsidsteplads i 1:51,91 min. I sidste ende stod det klart, at 1:50,05 min på samme placering ville have været nok til semifinalen.Bubeembarcelonaashx”Jeg gad ikke ligge forrest he-le første om-gang. Det var bittert, at der ikke var nogen til at tage teten. Jeg følte egent-lig, at det gik let de første 600 meter, hvorefter jeg desværre begyndte at lø-be anspændt,” lød det fra Bube umiddelbart ef-ter løbet. 

Også lands-træner Frank de Pauli var ærger-lig over den spildte chance, eftersom Bubes formkurve har været kraftigt opadgående. Men 800 meter er en svær taktisk distance i mesterskabssammenhæng, så selvom eksempelvis Sverige stillede med tre løbere, fik de heller ingen med til semifinalen.

Caroline tangerer sit årsbedste
Tidligere på formiddagen var stangspringer Caroline Bonde Holm i aktion. Seedet sidst med sin personlige rekord udendørs på 4.20 meter lykkedes det hende at slutte nogle pladser højere (nr. 19 ud af 25) ved at klare 4.15 meter – tangering af årsbedste - i sit andet forsøg. På 4.25 meter havde hun et virkelig godt andet forsøg, der kunne have bragt hende højere op i den samlede stilling.

For en anden springer fra Sparta, norske Cathrine Larsåen, blev dagen en stor succes, idet hun sprang sig i finalen med ny norsk rekord 4.35 meter. 

Resultater

Stangspring K – kval.   &   800 meter M – indl.

© Copyright Dansk Atletik Forbund