Loading...

Nyheder 2010

EM 4. dag: Optakt

29. juli 2010 · Jeppe Weinreich

Alvorens time for Morten Jensen, når der i morgen springes kvalifikation.

I morgen fredag er det endelig blevet tid til det, som mange med rette har set frem til, når Morten Jensen står klar til at springe kvalifikation.

Hvor det ved de tidligere mesterskaber måske har været omgivelserne mere end Morten selv, der har udråbt en finaleplads som succeskriteriet, så er hovedpersonen denne gang ikke bleg for at kalde det for ”en kæmpe skuffelse”, om det ikke denne gang (den 10nde) skulle lykkes ham at blive blandt de 12 bedste, der kan se frem til at skulle springe finale på søndag, hvor mesterskaberne slutter.

Jensenmorten2ashxSelvtilliden fejler ikke noget. Med otte konkurrencer i år over 8.00 meter (heraf to med for megen medvind) har hans niveau aldrig været bedre. Problemer med at ramme planken ligner fortid, ligesom at han ved flere lejligheder denne sæson har hevet lange spring frem i de første runder. Noget, der selvsagt er vigtigt med kun tre tildelte forsøg.

Ved EM i 2006 var finalekravet sat til 7.95 meter. Her viste 7.85 meter at være nok. I Barcelona er kravet blevet strammet en smule til 8.00 meter, men det hører til sjældenhederne, at 12 kommer over det fastsatte krav. Samtlige atleter på den europæiske top-10 liste – hvor Morten er placeret som nr. 5 – stiller til start.

Kims formkurve peger den rigtige vej
Kuglestøder Kim Christensen har befundet sig i Spanien i snart to uger, hvor han i nærheden af Alicante har trænet i den islandske træner Vésteinn Hafsteinssons gruppe. Først i går onsdag stødte han til den danske trup.

”Formkurven går den rigtige vej, så jeg kan ikke klage. Fysisk har jeg aldrig været bedre, og teknikken, der har drillet mig nogle gange i år, føler jeg også er kommet på plads. Så nu må vi se,” siger det danske kuglestødshåb, der heller ikke tror, at finalekravet på 20.00 meter bliver nødvendigt. Han tipper på omkring 19.70 meter. I Göteborg 2006 var kravet med 20.20 meter sat en tand højere, men dengang viste 19.68 meter at være nok i sidste ende.

Selvom drømmemålet naturligvis er en finaleplads, vil den 26-årige spartaner være tilfreds med et nyt årsbedste udendørs. Det ligger på 19.36 meter.

Fredag den 30. juli

Kl. 11.30 Kugelstød M – kvalifikation (finalekrav: 20.00 meter eller de bedste 12) - startliste
Kl. 18.35 Længdespring M – kvalifikation (finalekrav: 8.00 meter eller de bedste 12) - startliste

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund