Loading...

Nyheder 2010

EM 4. dag: Stor skuffelse i kuglestød

30. juli 2010 · Jeppe Weinreich

Kim sluttede som nr. 24 ud af 27 - langt fra hans bedste.

BARCELONA – Kim Christensen var selv den første til at erkende det, da resultatet af mændenes kvalifikation i kuglestød stod klart fredag middag. Det var simpelthen ikke godt nok.

17.36 i første runde blev fulgte op af 18.20 meter i anden runde. Det, som kunne have udgjort forskellen mellem succes og fiasko, udeblev i det sidste, overtrådte forsøg, som heller ikke var særlig langt.
  
Kimembarcelonaashx”Det er et fuck up af dimensioner. Det er rigtig bittert. Aldrig har det været så nemt at komme i finalen,” sagde den 26-årige kuglestøder med henvisning til de 19.51 meter, som gav den tolvte bedst placerede adgang til lørdagens finale. Selvom ingen havde forventet en finaleplads af Kim, kan resultatet kun betegnes som skuffende.

Har lyst til at stoppe sæsonen 
”Jeg ved, hvad jeg skal, men jeg gør det bare ikke. Det er ellers kørt godt til træning, men jeg taber hovedet under konkurrence. Lige nu har jeg bare lyst til at tage det første fly hjem og stoppe sæsonen,” lød det fra Kim Christensen, der ved sit seneste store mesterskab – EM-inde i Torino i 2009 – viste, at han godt kan støde langt, når det gælder. Hans 19.55 meter fra dengang ville have givet en kærkommen finaleplads i dag. Men det kan ikke bruges til meget nu. I stedet erkender han, at der skal noget mere mental træning til i fremtiden.   

Generelt var kvalifikationen under niveau. Ingen af de 27 startende formåede at støde deres længste i år, og blot syv klarede det direkte finalekrav på 20.00 meter - med hviderussiske Pavel Lyzhyn som den bedste på 20.42 meter. 

Nu må Kim Christensen så forsøge at rejse sig igen til næste weekends DM i Odense, som på ingen måder bliver nogen walk over. Her er der nemlig comeback til træningsmakkeren Nick Petersen (KIF), der ikke har været i konkurrence siden februar, men som nu meldes tilbage i topform.  

Resultatliste

© Copyright Dansk Atletik Forbund