Loading...

Nyheder 2010

EM 5. dag: Rekorddyb skuffelse efter Mortens exit

30. juli 2010 · Jeppe Weinreich

Morten Jensen ude af EM efter tre gange X.

BARCELONA - Det var bare det, der ikke måtte ske, men som alligevel skete. Skrækscenariet med tre overtrådte forsøg til Morten Jensen i fredagens kvalifikation blev en realitet.

Ingen er i tvivl om, at Morten Jensen er i sit livs form, men i en øvelse som længdespring nytter det bare ikke, hvis de lange spring er overtrådte. Og det var hans første hop med de berømte to eller tre centimeter, og kunne – bedømt med det blotte øje – måske have været nok til at gå videre til finalen, som krævede så meget som 7.98 meter.

Med det første kryds i protokollen meldte frygten sig igen i den danske lejr, der havde hårdt brug for en succesoplevelse. Den gamle uvane med de ugyldige forsøg syntes at være vendt tilbage, og det var som om, at den nordiske rekordholder ikke selv troede på det. I det andet forsøg passede tilløbet ikke, og han løb ud i sandgraven. Fiaskoen lurede for så at blive realitet, da Morten Jensen i sidste forsøg igen løb igennem uden at  sætte af. Det sidste håb om dansk succes var løbet ud i sandet.

Mortenemexitashx”Der er ikke så meget at sige,” sagde en forstå-eligt skuffet Morten Jensen umiddelbart efter konkurrencen. ”Det er ekstremt bittert, men sket er sket. Min og træner og jeg havde talt om at springe de 8.00 meter i første forsøg. Det spring sad faktisk også i skabet, men var desværre overtrådt.”

Tiende gang skulle altså ikke blive gangen, hvor Morten Jensen nåede en finale ved et stort mes-terskab. Han men-te efterfølgende, at han ikke kunne have gjort så meget anderledes.

Rekordlangt i kvalifikationen
Der blev sprunget forbløffende langt i kvalifikationen, hvor Spaniens nye stjernefrø, Eusebio Caceres, og tyske Christian Reif begge nåede ud på 8.27 meter - kun tre springere har i EMs 76-årige historie sprunget længere (Robert Emmiyan 8.41m (1986), Andrew Howe 8.33m (2006) og Kiril Susunov 8.28m (1998)). Trods dansk fravær kommer Sverige og Finland med tilsammen tre finalister til at holde den nordiske fane højt. 

Med Morten Jensens skuffende exit er der nu kun 4x400 meter holdet i morgen og maratonløberen Jesper Faurschou søndag tilbage på det danske program.

Resultatliste

© Copyright Dansk Atletik Forbund