Loading...

Nyheder 2010

EM 5. dag: Stafetholdet går efter dansk rekord

30. juli 2010 · Jeppe Weinreich

Efter 64 års ventetid står et dansk stafethold igen klar.

På den næstsidste konkurrencedag bliver 64 års tørke brudt, når dansk atletik endelig stiller med et 4x400 meter stafethold hos mændene. Ved de grundet 2. verdenskrig stærkt devaluerede mesterskaber i 1946 lykkedes det Danmark at løbe ind på fjerdepladsen. Siden har vi været fraværende; altså indtil denne sæson.

Målsætning: Dansk rekord 
Ifølge landstræner i sprint, Mikkel Larsen, er målsætningen ikke til at misforstå. 

”Det er et hårdt heat, som de er i, men målet er uden tvivl stadig en dansk rekord. Og at dømme efter den sidste træning er de alle klar til at gøre det,” lyder det fra Mikkel Larsen.
 
Den gældende rekord blev sat ved Europa Cup’en i Sevilla 2002, hvor ingen ringere end Wilson Kipketer løb sidste tur hjem til sluttiden 3:07,62 minutter. Holdet, der består – i nævnte rækkefølge – af Jacob Riis, Andreas Bube, Daniel Bendix og Nicklas Hyde var ved årets landskamp på Malta mindre end et sekund fra at slette pågældende rekord. Med Rusland og – ikke mindst Belgiens Borlée-brødre med i det andet heat – er der ingen undskyldning for ikke at være topmotiveret til det i dansk sammenhæng nærmest historiske løb.

Lørdag den 31/7
Kl. 11.30 4x400 meter M – Jacob Riis, Andreas Bube, Daniel Bendix, Nicklas Hyde (2/2 heat – 3 bedste hver heat + 2 hurtigste tider til finale) – startliste.

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund