Loading...

Nyheder 2010

EM 5. dag: Bebudet rekord udeblev

31. juli 2010 · Jeppe Weinreich

Det danske stafethold sluttede næstsidst - 1,37 sek. fra den danske rekord.

BARCELONA - Det blev ikke som håbet det mandlige stafethold, der skulle live den danske lejr lidt op efter fredagens store skuffelse. Med sluttiden 3:09,04 min på de 4 gange 400 meter sluttede den rød-hvide kvartet sidst i deres heat, og slog kun samlet holdet fra Rumænien.

StafetholdemashxDen danske rekord på 3:07,67 min var altså 1,37 sek. væk, og bagefter så en ærgerlig lands-træner i sprint, Mikkel Larsen, måske førsteturen som en af grund-ene til, at det ikke blev til nogen rekord, endsige årsbedste af det samme hold – Riis, Bube, Bendix og Hyde - der på Malta i juni løb på 3:08,62 min.

Jacob Riis havde ikke gode vilkår på sin første tur, hvor han fra yderbanen savnede kontakt med sine konkurrenter før på opløbsstrækningen. Danmark skiftede sidst, og det betød, at de følgende løbere skulle kæmpe for at lukke hullet op til den nærmeste, hvilket kostede en del på de sidste meter for hver løber.

”Der skal lidt mere til,” sagde Jacob Riis efter løbet. ”Jeg synes ikke, at jeg havde så friske ben i dag.”

Hyde var hurtigst 
Nicklas Hyde havde noget at skulle bevise på sin sidste tur, og han bragte med et stærkt udlæg holdet to pladser op, men da regningen skulle betales på de sidste meter, gled holdet igen tilbage på sidstepladsen. En uofficiel håndstoppet mellemtid for Hyde viste, at han med 46,2 sek. var den hurtigste på holdet.

Resultatliste

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund