Loading...

Nyheder 2010

ScandiCamp 2010 blev afholdt med stor succes i Sæby

31. juli 2010 · Ronja Egsmose

Atletikudøvere fra Sverige, Norge, Færøerne og Danmark deler nu en oplevelse: ScandiCamp 2010.

Gruppebillede Scandicamp 2010Ashx mandag d. 5. til torsdag d. 8. juli har atleterne samt fire ledere (Anna Ekström
 fra Sverige, Ole Christian Kjenstad fra Norge og Martin Lauesen og Ronja Egsmose fra Danmark) og fire yderst kompetente og engagerede trænere (Hans-Henrik Grabe, Mikkel Marker, Anders Møller og Kim Johansson) nydt det strålende vejr i idyliske Sæby. 

Vi har trænet hårdt i 5 træningspas og det har været inspirerende at få nye træningskammerater og lærerige tips og fif fra trænerne. Derudover har vi brugt meget tid på at lære hinandens sprog og kultur og skabe nye venskaber på tværs af landegrænser og sprogbarrierer. Vi boede på Sæby Fritidscenter i gode rummelige værelser og med upåklagelige tilhørende faciliteter: minigolf, beachvolley, fodboldbaner, bordtennis etc. etc., som vi desværre slet ikke nåede at få udnyttet alt sammen.

De fleste deltagere kom med færgen fra Gøteborg direkte efter at have deltaget i Världsungdomsspelen, men nogle kom også med færgen fra Kristianssand i Norge og andre med toget fra København. Programmet startede mandag efter frokost med præsentation af deltagerne inden vi løb afsted til Nordjyllands Hallen for at træne med de lokale springgymnaster. I to timer fik vi prøvet kræfter med gymnastikkens disciplin og træningsfilosofi - og lad os bare sige at noget af det var ganske hårdt! Vi blev udfordret i spring på air-track'en og det viste sig at nogle at atleterne havde gode evner inden for springgymnastikken også.

Resten af dagen gik med teambuildingøvelser og "lære-hinanden-at-kende" aktiviteter i den traditionelle ScandiKamp. Fire hold dystede om æren i bl.a. kropkontaktlegen, planken og helium-pinden. 

Hver morgen lagde vi ud med morgensamling, hvor vi øvede os i hinandens sprog (især det færøske er lidt af en udfordring) og havde navnelege, bl.a. blev alle deltagerne anbragt på en ca. 5 cm bred metalpind og fik derefter til opgave at stille sig op alfabetisk uden at træde på græsset. Mange opfindsomme metoder blev taget i brug for at passere hinanden på den smalle pind, og man må sige at det var nitte for Anton og Alexander, der startedei den modsatte ende af hvor de skulle være - men så fik de i det mindste hilst på alle andre på vejen.

Gaa Paa Pind Scandicampashx
Tirsdag og onsdag havde vi begge dage to træningspas på stadion, som blot ligger 2km fra Fritidscentret, hvor vi boede. Atletikklubben SIK80 havde stillet stadion og redskaber til rådighed for vores deltagere (tusind tak!) og også deres klubhus havde vi god brug af. Her spiste vi bl.a. frokost (på svensk og norsk: lunch) som både bestod af madpakker og varm mad bragt fra Fritidscentret. Pausen mellem træningspassene blev brugt på at hvile ud, give/ få massage, spille fodbold, spille kort/skak, gå til stranden og bade mm. 

Tirsdag aften havde lederne arrangeret Tipsrunde. En ganske underholdende og uforudsigelig udgave af Tip en 13'er, hvor alle deltog aktivt. Onsdag aften tilbragte vi på stranden, hvor der blev badet og grillet tiltrods for en meget kraftig blæst! Denne aften var den sidste aften på ScandiCamp og stemningen var høj med masser af latter og hyggesnak.

Torsdag havde vi et enkelt træningspas inden tiden var kommet til at sige farvel til alle de nye venner. Vi er helt sikkert alle blevet lidt klogere af dagene sammen på ScandiCamp - ihvertfald deler vi nu en oplevelse sammen som ingen kan tage fra os.

Fra hvad vi ledere kan læse af evalueringsskemaerne har de aktive fået masser af inspiration fra træningen, og de to ting de synes er det bedste på ScandiCampen er fællesskabet og træning på højt niveau! Vi glæder os allerede til at gentage successen til næste år.

Se billeder fra ScandiCamp i Facebook gruppen "For os som var med på ScandiCamp 2010".

© Copyright Dansk Atletik Forbund