Loading...

Nyheder 2010

EM 6. dag: Flot fight af Faurschou

01. august 2010 · Jeppe Weinreich

Maratonløberen kunne slutte i den bedste halvdel. Næsten 30% udgik i varmen.

BARCELONA – Det blev som forudsagt af Jesper Faurschou en heksekedel, som de mandlige maratonløbere søndag formiddag blev puttet ned i. Et veritabelt mandefald, hvor 19 ud af 64 startende udgik, fandt sted. Men Jesper Faurschou kæmpede forbilledligt, nægtede at give op, og fik kæmpet sig i mål som nr. 29 i 2:28,34 timer.

Stegt under solen
På de sidste to kilometer var det tydeligt for enhver, at Faurschou var blevet godt stegt i solen. Tempoet dalede gevaldigt, og knap var Herning-løberen kommet over målstregen, før han blev lagt på en båre og bragt ud til samaritterne i det nærliggende telt, der nærmest antog karakter af et lazaret. Her blev han lagt i drop med landstræner Frank de Pauli – der selv er læge – stående ved hans side. Det var selvsagt ikke muligt at få en kommentar fra den totalt udmattede løber.

”Jesper er ved godt mod nu. Han var godt og grundig træt, dehydrerede ganske enkelt, men efter at have fået 1 liter saltvand gennem drop, fik han det straks bedre,” sagde Frank de Paoli en time efter løbet. Landstræneren mener ikke, at Faurschou kunne have drukket anderledes end de to liter vand og sukkervand, som han indtog undervejs på de 42,195 km, hvor luftfugtigheden under starten af løbet blev målt til 74 %.

Startede i planlagt tempo
Jesper Faurschou 7963 GudmandashxFør det kom så langt, var Jesper Faur-schou startet i det planlagte tempo, og kunne passere de første ti kilometer i 33:30 minutter – placeret som nr. 50. Halvmaraton blev rundet i 1:11,07 timer – nu otte placeringer højere - og selvom det ikke var mange, som han overhalede, rykkede han stadig læng-ere og længere op i den samlede stil-ling i takt med, at løberne foran ham valgte at gå ud – bl.a. Italiens store håb, OL-vinderen fra 2004 Stefano Baldini. Så da Jesper fra sin båre efter løbet fik at vide, at han var blevet nr. 29, var hans overraskelse stor.

Efter gode råd fra den tidligere mes-terløber Henrik Jørgensen drak Faur-schou kun rent vand ved de første vandposter. Fra 20 km skiftede han så efter planen til sukkerholdige drikke. Alligevel begyndte energien at slippe op ved de 30 km. Efter at have løbet hver 5 km på cirka 17 minutter hed mellemtiderne mellem 30 og 40 km nu hhv. 18:23 og 19:03 minutter. De sidste to kilometer blev løbet med 4 min pr. kilometer.

Faurschou havde forudsagt, at 20-25 procent af løberne ville gå ud. Det viste sig at være næsten 30 procent. På den baggrund viste Jesper Faur-schou høj moral, og hans tilstand efter løbet efterlod ingen tvivl om, at han gav alt, hvad han havde. Med en placering i den bedste halvdel og som næstbedste skandinav, lyder meldingen fra den danske lejr, at man er ”enormt tilfreds” med Faurschous indsats.      

Resultatliste

(foto: Kim Gudmand)

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund