Loading...

Nyheder 2010

EM: Vurdering af den danske indsats

02. august 2010 · Jeppe Weinreich

Overordnet set var det en skuffelse, erkender cheftræner Lars Nielsen.

BARCELONA - Forhåbningen var, at Morten Jensen i længdespringsfinalen søndag aften skulle have sat et flot dansk punktum for dette EM. Nu sluttede den danske indsats i stedet lidt over  middag med Jesper Faurschou nærmest kollapsende på målstregen.

Målsætningen lød på to til tre finalepladser, og som bekendt blev det ikke til en eneste af slagsen. Som når et fodboldhold taber en betydende kamp, er det cheftræneren, der må komme med en forklaring.  

”Overordnet er det skuffende, det må man sige. Også set i forhold til det succes-kriterium med to til tre finalepladser, som Team Danmark sammen med DAF i efteråret opstillede, er det tydeligt for enhver, at det ikke har været tilfredsstillende,” siger cheftræner Lars Nielsen. ”Når det er sagt, så var det et rekordstort og ungt hold med en masse debutanter, som vi sendte af sted. Og ser man på de enkeltes placering i forhold til den seedning, som de stod til, så er mange rykket et par pladser op eller mere.”

Få leverede varen
At der har været nogle, der har underpræsteret, eller med andre ord ikke har leveret varen, er ikke unaturligt. Det skuffende for Lars Nielsen har været de få, der faktisk gjorde det, og overgik sig selv, da det virkelig gjaldt. 

”En generel regel plejer at være, at når man sender en trup af sted, så vil der være en tredjedel, der overgår sig selv, en anden tredjedel, der præsterer på niveau, og så en sidste, der underpræsterer. Og ud fra det vi har set, er der for få i førstnævnte gruppe; faktisk kun Rasmus W. Jørgensen i stangspring,” lyder cheftrænerens nøgterne dom.

Jesper Faurschous hårde kamp for at gennemføre søndagens maraton imponerede ham også. Faurschou var en af de atleter på holdet, der lavede det, man kunne forvente og håbe på. I samme kategori fremhæver han Morten Munkholm (1500 meter), Caroline Bonde Holm (stangspring), Sara Slott Petersen (400 meter hæk), Janick Klausen (højdespring) og Jesper Simonsen (100 meter).

Unuancerede medier
”Men ellers vil jeg sige, at det er lidt mere nuanceret, end medierne gør det til. Det lader til, at man regner med, at kun en finaleplads er en succes. Så har man ikke forstået noget. Med et hold på 15 atleter og en målsætning på 2-3 finalepladser siger det sig selv, at størstedelen ikke vil nå så langt,” lyder det fra Lars Nielsen.

”For nogle på holdet har det været dyre lærepenge, men man kan ikke læse sig til at begå sig ved et stort mesterskab nogen steder,” slår han fast.

Om der var noget, man kunne have gjort anderledes i forberedelserne?
 
 ”Vi kan se, at mange af de atleter, der er blevet udtaget til sidst, ikke har gjort det godt. De har været tvunget til at jagte et krav, og har ikke haft tid til at kunne bygge en form op. Det kunne være, at vi skulle skubbe fristen for kvalifikation frem,” slutter han.

Givet er det dog, at den danske trup til VM i Daegu, Sydkorea næste år (27. august – 4. september) bliver væsentlig mindre som følge af markant skrappere udtagelseskrav. Lars Nielsen gætter på, at den bliver på 4-6 atleter. Men inden vi når så langt, er der EM-inde i Paris fra 4.-6. marts.

Læs også Team Danmarks direktør, Michael Andersen, udtale sig til B.T. her 

© Copyright Dansk Atletik Forbund