Loading...

Nyheder 2010

DM 1. dag: Morten Jensen udbygger serien

08. august 2010 · Jeppe Weinreich

Morten Jensen gjorde sin pligt i længdespring, men tabte klart på 100 meter.

Efter skuffelsen ved EM kunne både Morten Jensen og Kim Christensen på førstedagen af DM høste lidt fornyet selvtillid, da de begge vandt deres favoritøvelse med resultater klart bedre end i Barcelona.

Syvende titel til Morten Jensen 
Selvom Morten Jensen (Sparta) har været bedre springende i det meste af sæsonen, kunne han alligevel tage sin syvende titel i træk hjem i længdespring med 7.80 meter i sidste forsøg foran Andreas Trajkovski (KIF), der havde problemer med tilløbet og måtte nøjes med 7.08 meter.100Finaledm2010gudmandashxJesper Simonsen sejrer med 2/10 sek.

100 meter finalen har de to seneste år været uhyre tæt. Men i år kunne Jesper Simonsen (Sparta) på den med spænding imødesete 100 meter vinde foran Morten Jensen med overraskende stor margin - 10,60 sek. mod 10,80 sek. Martin Krabbe (AK Holstebro) var på vanlig vis hurtigst ude af blokken, men blev som ventet overhalet på de sidste meter – dog kun med 0,01s af Morten Jensen.

Kim sejrer sikkert
I kuglestød var den forsvarende mester Nick Petersen (KIF) hæmmet af eftervirkningerne af en skade og kunne på fjerdepladsen ikke yde Kim Christensen (Sparta) nogen modstand. Kims længste stød på 18.93 meter faldt i sidste forsøg og fuldendte en fin serie. 35-årige Michael Johansen (KIF) formåede at toppe på selve dagen, og fik med 17.23 meter ikke blot sølv, men satte samtidig dansk veteranrekord. Med udendørs PR på 17.00 meter til Kenneth Mertz (Sparta) på tredjepladsen holdt finalen som ventet et fint niveau.

Tæt kamp om 400 meter titlen
En anden øvelse, der viste højt niveau, var mændenes 400 meter, der blev lige så spændende, som man kunne have håbet på. Den forsvarende mester Andreas Bube (Bagsværd AC) lagde på yderbanen stærkt fra land, men med de to spartanere Jacob Riis og Nicklas Hyde lige i hælene af ham. De tre herrer kom nogenlunde samtidig ind på opløbsstrækningen, og her viste Hyde at have lige det ekstra i benene, som kunne sikre ham karrierens tredje titel i 47,45 sek. efter at have vundet i 2007 og 2008. Riis tog sølv i 47,65 sek. foran Bube i 47,68 sek. Sidstnævntes tid var den hurtigste nogensinde på bronzepladsen ved et DM. 

Duel udeblev 
I kvindernes stangspring var Caroline Bonde Holm (Sparta) så uheldig at vrikke om på foden under opvarmningen, og dermed blev der ikke noget af duellen mellem hende og Iben Høgh-Pedersen (Rdrs. Freja), der nu sejrede med 4.05 meter. Norske Cathrine Larsåsen (Sparta) satte – uden for konkurrence - med 4.25 meter ny stadionrekord.  

Hurtig vindertid på 3000 meter forhindring
Hverken Benjamin Wolthers eller Ole Hesselbjerg (begge Sparta) kunne stille noget op mod Stephan Alex Jensen (Hvidovre AM) på mændenes 3000 meter forhindring. Sidstnævnte havde det største overskud, da afgørelsen blev sat ind, og kunne udover at tage sin fjerde titel i træk sætte en lille PR med 8:56,57 minutter, hvilket faktisk er den hurtigste vindertid siden DM i 1995.

Munkholm for tredje år i træk
På den halve distance uden forhindringer var der ligeledes genvalg, da Morten Munkholm (Århus 1900) tog sin tredje titel i træk med 3:52,33 minutter. EM-deltageren var så uheldig at få sin pigsko trådt i stykker i starten af løbet, og selvom Jakob Hannibal (Sparta) fik kontakt med ham mod slutningen af løbet, havde Munkholm styr på løbet. 

Lisbeth Bertelsen forsvarer titlen – med besvær
Et par flotte ungdomsrekorder så i løbet af den flotte solskinsdag også lyset. 16-årige Laetitia Kim Bruun (Sparta) satte på sin gamle hjemmebane med 12.25 meter i trespring en flot ungdomsrekord – endda kun 2 cm fra juniorrekorden. Det var nok til førstepladsen indtil den 23 år ældre, forsvarende mester, Lisbeth Bertelsen (Vejle IF) med 12.36 meter satte tingene på plads i sidste forsøg. Det var hendes sjette titel i øvelsen. Den første vandt hun i 1999.

13-årig vinder sølv
I fjor kunne en skadet Anna Olsson (Sparta) ikke forsvare titlen på 100 meter. Nu tog hun så lørdag sin anden titel hjem, da hun sejrede i 12,08 sek. Her imponerede den blot 13-årige Annelouise V. Jensen (SAK77) på ny ved at vinde sølv i 12,19 sek. efter at have forbedret ungdomsrekorden i indledende med 12,16 sek. Dermed er hun den yngste medaljetager i Store DMs historie.

Fire spring var nok for Klausen
Med 2.11 meter i første forsøg sørgede Janick Klausen (Århus 1900) for et bedre vinderresultat, end da han vandt titlen i fjor (2.10). Herefter valgte han at stoppe for at skåne foden, der endnu smerter en smule. Det går dog bedre, og den 17-årige danske mester forventes at springe igen torsdag til Copenhagen Athletics Games. En anden 17-årig, Frederik Thomsen (Ballerup) tangerede på sølvpladsen med 2.03 sin PR og havde desuden et rigtig godt forsøg på 2.06 meter.

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund