Loading...

Nyheder 2010

CAG 2010: Regn, regn og Morten Jensen!

13. august 2010 · Jakob Larsen

Vejrguderne var bestemt ikke med atleter og tilskuere, da et regnvådt Østerbro Stadion torsdag aften bød på international atletik. Men det var Morten Jensen ligeglad med.


2Adbdc3e358b413998dd3496a5559fc9ashxLad det være sagt med det samme - der var langt mellem de sportslige højdepunkter - dertil var forholdene for ugunstige. Men hvis nogen skulle kunne besejre regnen, måtte det jo være Morten Jensen.  
Morten har været med ved samtlige udgaver af CAG, vundet tre gange og sat årsbedste to gange. Og efter i aften kan han så skrive sejr nummer fire på CV'et. Blandt aftenens modstandere fandt man tre finalister fra de nylige europamesterskaber, men det fine felt til trods gjorde Morten kort proces, da han med 8,07 meter sejrede med hele 27 cm margin til nummer 2. I øvrigt er det værd at bemærke, at Peder P. Nielsen på femtepladsen noterede udmærkede 7,31 meter.

Med sejr til Jesper Simonsen blev tilskuerne endog budt på det trods alt sjældne syn med danske sejre i mændenes 100 meter og længdespring. Jesper løb 10.51 s (+1,0) og vandt med god margin i det på papiret jævnbyrdige heat med blandt andre tjekken Jiri Vojtik og Eric N'Dri (Elfenbenskysten).

Amerikaneren Jeff Porter løb et imponerende løb i mændenes 110 meter hæk og sejrede i 13,65 sekunder - 0,04 sekunder fra den et år gamle stadionrekord sat ved CAG 2009. Porter blev endda presset hele vejen, idet den nybagte sølvvinder ved de afrikanske mesterskaber, Selim Nurudeen blot var 0,04 sekunder efter amerikaneren i mål. Andreas Martinsen fik en skidt start på løbet og fik aldrig rigtigt repareret på dette. I mål noteredes han for tiden 14,46 sekunder.

De mandlige stangspringere havde også deres at se til i regnen. 34 spring blev det totalt set til i konkurrencen - kun 7 var godkendte…
Set i lyset af dette var Rasmus W. Jørgensens 5,31 meter helt klart godkendt. Sejren havde dog krævet en ny personlig rekord, idet den sydamerikanske rekordholder, Fabio da Silva klarede 5,51 meter, hvilket rakte til sejr i dag.

Heller ikke diskoskasterne jublede ved udsigt til regn, og længderne bar da også tydeligt præg af forholdene. Ungareren Gabor Mate sejrede med et kast på 58,67 meter, hvilket faktisk sætter den danske mester Peter Berlings udmærkede 51,10 meter i relief.

Også kuglestøderne havde lidt knas med at få tingene til at hænge sammen. Verdensranglistens nummer 8, Russ Winger, måtte tage til takke med en andenplads. Vandt gjorde nemlig jamaicaneren Dorian Scott, som nåede ud på 19,48 meter, 35 cm længere end amerikaneren. Kim Juul Christensen sluttede som nummer tre med 18,46 meter.

Mændenes højdespring blev også en afdæmpet affære. Feltet, som bød på 3 atleter med personlige rekorder på 2,28 meter eller bedre samt danske Janick Klausen, brød sig på ingen måde om de regnvåde baner, og sejren krævede da også blot 2,15 meter. Bedst var James Grayman, mens Janick Klausen måtte nøjes med 2,00 meter efter tre mislykkedes forsøg på 2,10 meter.

Mændenes 400 meter blev et af de mere seværdige løb denne aften. Vandt gjorde jamaicaneren Sekou Clarke i 47,32 sekunder, men der var ganske tæt kamp om placeringerne, og i det interne danske opgør Nicklas Hyde og Jacob Riis imellem skilte blot 0,09 s i førstnævntes favør (47,59 s hhv. 47,68 s).

Kvindernes længdespring bød på noget så usædvanligt denne aften som et årsbedste til vinderen. Canadieren Krysha Bayley noterede 6,27 meter, mens Jessie Ipsen også gjorde det udmærket med 5,96 meter på tredjepladsen.

Aftenen afsluttedes sædvanen tro med en række 800 meter heats. I det hurtigste af slagsen blev Andreas Bube nummer 4 i 1.49,63 minutter, 0,05 s fra hans eget danske årsbedste, og EM-deltageren satte dermed et fornuftigt dansk punktum på en aften, der stod i regnvejrets - og Morten Jensens - tegn.

Resultater

© Copyright Dansk Atletik Forbund