Loading...

Nyheder 2010

Morten Jensen klar til Diamond League

13. august 2010 · Jeppe Weinreich

Skal i London lørdag forsøge at følge op på triumfen fra CAG.

Efter oprejsningen ved torsdagens regnfulde Copenhagen Athletics Games får Morten Jensen (Sparta) allerede i morgen lørdag mulighed for igen at bevise, at han hører med i toppen af verdenseliten. Arrangørerne af Diamond League i London har nemlig givet danskeren grønt lys for at springe med ved stævnet, der med fuldt disciplinprogram strækker sig over to dage.

2Adbdc3e358b413998dd3496a5559fc9ashx”Det var virkelig dejligt,” sagde Morten Jensen efter sejren på Østerbro Stadion, hvor han med 8.07 meter udklassede de to EM-finalister, Pettari Lax (FIN) og Michel Tornéus (SWE), med hhv. 66 og 27 centimeter. ”Den bedste måde at vise, at man godt kan springe langt, er ved at gå ud og gøre det. Jeg synes, det beviser, at jeg har den mentale ballast, der skal til for at være med helt fremme. Derfor får den gas nu på lørdag i London.”

Længste spring på dansk grund nogensinde 
Det sidste bliver der rigeligt brug for, om han skal kunne blande sig i topstriden. Således er både Dwight Philips (USA) og Fabrice Lapierre (AUS) med i startfeltet. De to herrer overgås i år kun af den sensationelle europamester, tyskeren Christian Reif, der i Barcelona forbedrede den 24 år gamle mesterskabsrekord til 8.47 meter. Reif er ikke med i London; det er til gengæld den britiske EM- bronzevinder, Chris Tomlinson.

Udover de 8.07 meter, som Morten vandt med på Østerbro Stadion, havde han to andre spring over otte meter. Vinderresultatet er faktisk det længste, som der er sprunget på dansk grund nogensinde. Den hidtidige ”All-Comers Record” lød på de 8.06 meter, som Morten selv sprang ved Sparta Indoor i februar.

Morten Jensen debuterede i Diamond League sammenhæng med en fin femteplads i Gateshead tidligere på året, men meldte afbud til det efterfølgende stævne i Monaco umiddelbart før EM.


TV2 SPORT sender direkte fra stævnet fredag 20.00-22.00 og lørdag kl. 15.30-16.45

Aviva London Grand Prix, Crystal Palace 13.-14. august

(foto: Kim Gudmand)

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund