Loading...

Nyheder 2010

Morten Jensen i finsk finale

20. august 2010 · Jeppe Weinreich

I Joensuu, Bagsværd, Roskilde og Singapore sker det denne weekend.

Det er i den finske grand prix serie Vattenfall Elite Games, at Morten Jensen (Sparta) har leveret årets bedste spring. I morgen kulminerer det så med finalen i Joensuu i det østlige Finland, og igen står den danske springer overfor sin finske rival Tommy Evilä, der fører i den samlede stilling.

Ni gange over 8.00 meter
Regner man vinterens stævner med bliver konkurrencen nr. 22 for Morten Jensen, der i de foregående 21 stævner på imponerende vis har sprunget over 8.00 meter i ni af dem (to af dem i for megen medvind) – med de 8.21 meter i Espoo den 30. juni som det længste.

På startlisten til Joensuu Games finder man også Nicklas Hyde (Sparta) på 400 meter.

DM Mangekamp & 10000 meter
Ellers står weekenden i mesterskabernes tegn. I Roskilde er der DM i Mangekamp, hvor Tine Bach Ejlersen (Århus 1900) og Christian Laugesen (Sparta) er store favoritter. Mens der blot er tre kvinder til start i seniorklassen, er herrernes felt på glædelig vis oppe på 10 deltagere. Ungdommen kæmper ved samme stævne om medaljer, og her kunne Samuel Kirk-Haugstrup (Århus 1900) i de 16-17 årige drenges 9-kamp meget vel komme tæt på den danske ungdomsrekord.  

Ved weekendens andet mesterskab, DM 10000 meter, der afvikles i forbindelse med finalen i Baneturneringen i Bagsværd er der også hos kvinderne tale om et lille felt, hvor Anne-Sofie Pade Hansen (Sparta) må være forhåndsfavorit. Med både Jesper Faurschou og Henrik Them ude af billedet virker mændenes opgør til at blive en mere åben affære.

Den danske mester på 5000 meter, Maria Sig Møller (AGF), stiller samme dag op på denne distance ved ABC-stævnet i Århus, der er lagt sammen med Århus Ungdoms Games. På Århus Stadion er der også en interessant start i form af hækkeløberen Andreas Martinsen (AK Holstebro), der står til at skulle løbe 400 meter – uden hække. 

Finaler i Singapore 
Langt væk fra Danmark står Andreas Trajkovski søndag morgen kl. 4.00 klar til at springe for en medalje, når finalen i længdespring ved Ungdoms-OL finder sted. Andreas springer som den næstsidste af de otte finalister, der alle får fire spring. Og den unge KIF’er er i dén grad tændt og fuld af selvtillid før karrierens foreløbig største finale.

”Jeg er sikker på, at jeg napper en medalje i finalen på søndag. Jeg er så tændt, og med de sidste justeringer kan jeg nå yderligere 6 – 8 centimeter ud, og så er den hjemme,” udtalte han til DIF’s hjemmeside umiddelbart efter kvalifikationen, hvor han som bekendt tangerede den danske juniorrekord med imponerende 7.56 meter.

Mandag morgen kl. 4.50 dansk tid bliver det så Stina Troests (Amager AC) tur til at jagte en medalje. Stina er blevet tildelt bane 6, og vil altså have sine formodet stærkeste konkurrenter uden for synsvidde i starten af finalen, der næppe bliver nogen kedelig affære.

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund