Loading...

Nyheder 2010

DT-kvalmatch: Nye hold i Elitedivisionen 2011

12. september 2010 · Jeppe Weinreich

Korsør AM og AK Holstebro klatrer et trin op hos herrerne. Hvidovre AM's kvinder forbliver i den bedste række, mens der bliver et gensyn med KIF.

Efter søndagens kvalifikationsmatch i Vejle ligger næste sæsons Elitedivision nu fast. Blot ét af de fire hold, der gik glip af DT-finalen og i stedet måtte tage turen til Vejle, formåede at bevare sin position i den bedste række. Det var kvinderne fra Hvidovre AM, der i 2011 således fortsat kan se frem til at kæmpe i Elitedivisionen sammen med klubbens herrer.

KIF’s kvindehold - der sluttede med samme pointtal som Hvidovre AM - kan til næste år også regne sig til den bedste række – på bekostning af Skive AMs piger, der søndag placerede sig på en sidsteplads.Holstebroashx

Korsør og Holstebro står klar

Hos herrerne bliver der tale om en interessant fornyelse i form af Korsør AM og AK Holstebro, der - i Danmarksturneringens nuværende form - aldrig har været repræsenteret i den bedste række. For Korsør AM må glæden være særlig stor. I no-vember blev byens nye kunststofstadion indviet, og nu råder klubben såmænd også over et hold i den bedste række. Stærkt medvirkende til sejren var det spændende mellemdistancetalent, Mads Tærsbøl, der gjorde sin pligt og vandt dobbelt på 1500 og 5000 meter. Morten Laugesen gjorde det også godt med PR i stangspring 4.32 meter – blot 3 cm fra storebror Christians bedste notering.

Martinsen vinder hækken i 14,34 sek. 
Dagens flotteste resultat stod Andreas Martinsen (AK Holstebro) for, da han sejrede på 110 meter hæk i 14,34 sekunder (-0,7 m/s). Med yderlige førstepladser på 400 meter og i længdespring (6.66 meter – første forsøg i øvelsen siden DMU 2007) – var det 20-årige talent stærkt medvirkende til at sikre sin klub den adgangsgivende andenplads.

Udover 110 meter hæk var der flere øvelser med bedre vinderresultat end i gårsdagens elitedivisions-match. På hjemmebanen kunne Lisbeth Bertelsen (Vejle IF) sikre sig sejren i trespring med 12.11 meter. Maria Sløk (Hvidovre AM) vandt diskoskast med 44.95, mens Jessie Ipsen (KIF) med 5.69 meter i længdespring også gjorde sit til klubbens oprykning.

Årsbedste til Torben Wolf 
Hos herrerne var der årsbedste i diskoskast til Torben Wolf (Esbjerg AM) med 47.25 meter. Samme Wolf vandt også spydkast med 63.69 meter, mens sølvvinderen fra DM, 44-årige Michael Nielsen (Amager AC), med 61.52 meter også var klart længere ude end vinderen af disciplinen i den bedste række.

Bagsværd AC’s herrehold, der kun stillede op i den første af de to indledende runder i Elitedivisionen, var også helt fraværende i Vejle.

 

Kvalifikationsmatch, Vejle den 12. september

Slutstilling

Herrer
1. Korsør AM 102 point
2. AK Holstebro 95½ point
3. Esbjerg AM 86½ point
4. Aalborg AM 83½ point
5. Amager AC 68½ point

Kvinder
1. Hvidovre AM 97½ point
2. KIF 97½ point
3. Aabenraa IG 86½ point
4. Vejle IF 58 point
5. FIF 50 point
6. Skive AM 48½ point

 

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund