Loading...

Nyheder 2010

DM Kastemangekamp: Den 12. titel venter på Torben Wolf

16. september 2010 · Jeppe Weinreich

På hjemmebanen i Esbjerg er Wolf kæmpe favorit. Ligesom Meiken Greve hos kvinderne er det.

Mens sæsonen for store dele af eliten allerede har sunget sit sidste vers, så har landets bedste kastere sat hinanden stævne i Esbjerg på lørdag, hvor årets DM i Kastemangekamp finder sted.

Her skal det gå mere end mærkelig til, om ikke Torben Wolf (Esbjerg AM) på hjemmebanen formår at hive sin 12. titel hjem i det, der vel i grunden er den alsidige kasters bedste øvelse, nemlig kastefemkampen. Han vandt sin første titel tilbage i 1997, tabte den året efter til Jan Bielecki for så at vinde hvert år frem til nu – med undtagelse af 2006, hvor en skade forWolf Udtagelsesstaevne2010gudmandashxhindrede hans deltagelse.

Andre favoritter i diskos og kugle 
Den 32-årige Wolf er storfavorit til at vinde tre af øvelserne, men får i kuglestød svært ved at hamle op med de to unge spartanere, Kenneth Mertz og Lasse Larsen. Førstnævnte satte for to uger siden PR ved NM-U23 med 17.27 meter, og mens Lasse Larsen ikke har kunnet leve op til sine 17.38 meter fra DM-inde, blev det ved sidste weekends DT-finale til gengæld til en PR med 47.96 meter i diskos – lidt over en meter længere, end hvad Wolf har præsteret i år.

Meiken Greve som storfavorit
I 2004 dystede kvinderne for første gang i kastefemkamp, da den tidligere firekamp blev udvidet med vægtkast. Indtil sidste års DM var rekorden vakant, eftersom ingen havde opfyldt rekordkravet på 3750 point. Det faktum ændrede Meiken Greve (Sparta) imidlertid ved, da hun sejrede suverænt med 3922 point. Med hendes paradediscipliner hammer- og vægtkast som indbringende øvelser er det også forventeligt, at Meiken kan tage titlen for andet år i træk.

I diskoskast er der imellem de uhyre jævnbyrdige Maria Sløk Hansen (Hvidovre AM) og Marianne Simonsen (SAK77) indlagt en ”lille” DM-finale, eftersom sidstnævnte grundet en skade måtte melde afbud til Store-DM i august.

Ungdom og veteraner 
Sædvanen tro dystes der også om DM-titlen i både ungdoms og veteranklassen. Fra de to 14-årige piger, Maria Aagard (AAIG) og Lisa Brix (Amager AC) - der begge har sat dansk ungdomsrekord i år med hhv. 12.47m (kuglestød 3 kg) og 39.12m (diskoskast 750 g) – til 80-årige Heinrich Duholm (Sparta), der faktisk ikke er ældste deltager!

DM Kastemangekamp, Esbjerg den 18. september 
 
Vil man vide mere om, hvordan det går vore mest talentfulde kastere, så bør man ubetinget besøge landstræner Carsten Bommes flittigt opdaterede hjemmeside - www.kasterne.dk - der blev iværksat tidligere på sæsonen.

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund