Loading...

Nyheder 2010

Rekordlangt spydkast af 15-årigt talent

20. september 2010 · Dansk Atletik Forbund

Lukas Bjørnvad fortsætter med at imponere. 59.56 meter nåede han ud på ved weekendens Østdanske Holdmesterskab for ungdom.

 

Lukas Bjørnvad (mf) blev dansk ungdomsmester i mangekamp tidligere på sæsonen.Spydkast på herresiden har ikke været den øvelse, hvor dansk atletik de seneste sæsoner har været stærkest repræsenteret. Med Lukas Bjørnvad (Hellas Roskilde) er en ung gut med stort talent for disciplinen nu dukket op. Lørdag forbedrede den 15-årige Bjørnvad med 600 gram spyddet sin egen danske ungdomsrekord med mere end tre meter til flotte 59.56 meter. Det skete i Hillerød, som var vært for årets Østdanske Holdmesterskab for ungdom. Den tidligere rekord havde han sat i Hässleholm den 30. juli.

En alsidig ung herre 
Et helt nyt navn er han dog ikke. Allerede sidste sæson forbedrede han ved Världsungdomsspelen i Göteborg 14-års rekorden til 50.71 meter, og ved årets DM i Mangekamp viste han, at han også behersker andre discipliner, da han på hjemmebanen i Roskilde (billedet) suverænt vandt 9-kampen hos de 14-15-årige.

Næste år skal han så forsøge at fortsætte rekordjagten med det lidt tungere 700 gram spyd. Her lyder rekorden hos de 16-årige på 56.74 meter. En rekord (sat med 800 gram spyddet), som den 20. juli vil have stået i 25 år. Det jubilæum kan Lukas nu måske forhindre.

Lukas Bjørnvad var ikke ene om at forbedre en ungdomsrekord i Hillerød. En ung Sparta-kvartet kunne hos de 12-13 årige drenge på 4x80 meter gøre kunststykket efter ved at sejre i tiden 41,02 sekunder.

Næste lørdag er det Herning GF, der traditionen tro er vært for det tilsvarende mesterskab i vest.

Resultater     

© Copyright Dansk Atletik Forbund