Loading...

Nyheder 2010

Flere kvindelige ledere i europæisk atletik

18. oktober 2010 · Maria Severin

Gå ind og udfyld spørgeskema her på hjemmesiden fra på mandag den 25. oktober.

EU har med mere end € 215.000 støttet et projekt, som har til formål at promovere udbredelsen af kvindelige ledere på alle niveauer i atletikverdenen. Projektet kaldes ’Flere kvindelige ledere i europæisk atletik’. Forbundet i Holland, Atletiekunie, er ansvarlig for at gennemføre projektet i samarbejde med ni atletikforbund - hvor Dansk Atletik Forbund er et af dem - og to universiteter. 

 

Som en del af projektet vil en spørgeskemaundersøgelse blive gennemført i 25 forskellige lande mellem oktober og december i år, og et seminar for kommende kvindelige ledere vil blive afholdt i januar 2011. 

 

Alle der er interesserede kan deltage i spørgeskemaundersøgelsen. Spørgeskemaundersøgelsen består af tre dele, som har til formål at dokumentere holdninger og udfordringer i forhold til at være kvindelig leder i vores sport. Formålet er ligeledes, at finde måder at tiltrække og fastholde kvindelige trænere, officials, klubledere og administratorer. Spørgeskemaundersøgelsen vil blive skudt i gang den 18. oktober. 

 

Alle som gennemfører alle tre dele af spørgeskemaundersøgelsen vil være med i lodtrækningen om en række flotte præmier, som for eksempel to rejser med alt betalt for to personer til indendørs EM i atletik i Paris 2011. 

 

’With this project we have a chance to put athletics in the lead among sports and help make it Your sport for Life by increasing our understanding of the barriers women face and what might be done to break them down’ siger Sylvia Barlog som er Atletiekunie’s Vicepræsident, bestyrelsesmedlem i det europæiske atletik forbund og projektambassadør. 


Sylvia Barlog udtaler også: ’I want to encourage everyone, athletes, coaches, volunteers and fans to take part in the survey and help us to strengthen the sport.’ 

 

Projektet er blandt de første, som er støttet af EU’s nye budget for forberedende aktiviteter indenfor sportsområdet (se http://ec.europa.eu/sport/index_en.htm).

 

Det europæiske atletik forbund og 12 nationale forbund rundt omkring i verden er samarbejdspartnere i to andre projekter, der er støttet af det nye budget: ’Athlé Santé Loisir’, som ledes af det franske atletikforbund og ’Athletes2Business’, som ledes af den Europæiske Olympiske Komité.

© Copyright Dansk Atletik Forbund