Loading...

Nyheder 2010

NM Cross: Kan Munkholm forsvare titlen?

22. oktober 2010 · Jeppe Weinreich

Søndag står et stærkt dansk hold klar i Trondheim. Steen Walter er ny i truppen.

Efter den totale triumf ved sidste års NM Cross i Finland, hvor dansk atletik besatte samtlige podiepladser, vil der sikkert blive lagt ekstra mærke til de rød-hvide løbere, når mesterskabet løbes førstkommende søndag i Trondheim.

Grundet skader, der har sat dem tilbage i deres forberedelser, valgte både sølv- og bronzevinderne fra i fjor, Andreas Bueno (AGF) og Henrik Them (Sparta), på forhånd at sige fra, da det danske hold blev udtaget. Den forsvarende mester, Morten Munkholm (Århus 1900), er dog sikker mand på holdet, og med sejren i debuten ved Eremitageløbet for nylig viste han, at han er klar til igen at kæmpeMunkholm Nmcross2009 Gudmandashxmed om medaljer.

Steen Walter udtaget
Den erfarne crossløber og flerdobbelte vinder af Kongepokalen, 35-årige Steen Walter (Sparta), der i første omgang ikke var udtaget til NM, løb sig bogstaveligt ind i truppen, da han ved førnævnte Eremitageløb imponerede med en andenplads – blot 20 sekunder fra Munkholm.

I forhold til i fjor kan Morten Munkholm dog forvente hårdere modstand. Med den nordiske rekordholder på forhindring, svenske Mustafa Mohammed med i feltet, må et succesrigt forsvar af titlen for Munkholms vedkommende siges at være mindre sensationelt. 

Norske stortalenter
Sidste år valgte Norges store talent, Sondre Nordstad Moen, at vinde NM-titlen hos juniorerne. Selvom den 19-årige løber kunne gøre det igen i år, har han nu valgt at tage kampen op med seniorerne. Arrangøren Strindheim IL er hans barndomsklub, så en hjemmebanefordel må han absolut siges at have. En anden ung norsk løber, 21-årige Sindre Burass, løb i sommer i Sollentuna 5000 meteren i så god en tid som 13:41,74 min, hvorfor han givetvis også er en af de løbere, som man bør lægge mærke til.

Maria Sig har fundet formen
Maria Sig Møller (AGF) viste også gode takter sidste weekend, da hun ligesom Munkholm debuterede ved Eremitageløbet med en sejr, endda en suveræn en af slagsen. Hun får i Norge selskab af en anden AGF’er, nemlig orienteringsløberen Maja Alm, der er en sjælden gæst i atletiksammenhæng. En enkelt optræden i Vinterturneringen (nov. 09) med en 3. plads til følge er det blevet til for den 22-årige løber, der i årets eneste start på bane satte PR på 5000 meter med 17:09,0 min.

Den tidligere junioreuropamester på 3000 meter forhindring, norske Karoline Berjkeli Grøvdal, ligner en klar favorit hos kvinderne.

NM Cross, Trondheim (NOR) , søndag den 24. oktober

Program
11.00 Junior K 4,5 km (1,5 km x 3)
11.30 Junior M 6,0 km (1,5 km x 4)
12.35 Kvinder 7,5 km (1,5 km x 5)
13.15 Mænd 9,0 km (1,5 km x 6)
 

© Copyright Dansk Atletik Forbund