Loading...

Nyheder 2010

De frivillige er der - Er vi parat til at tage imod dem?

29. oktober 2010 · Lars Vermund

330788D1b1a24665b8e6156c2ff24b9cashxJeg havde den store fornøjelse at tilbringe onsdag aften i KIFs nye klubhus på Østerbro Stadion sammen med en masse klubrepræsentanter og Professor Bjarne Ibsen, fra Center for Forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund ved Syddansk Universitet.

 

Bjarne Ibsens oplæg om frivillige i idrætsforeninger er et led i en række temaaftener, der arrangeres af DAFs udviklingskonsulent Maria Severin.

 

Aftenen forløb fantastisk godt og de 3 timer fløj af sted i en god fordeling mellem vidensdeling, diskussioner og konkrete løsningsforslag.

 

Vi gik alle klogere og mere motiverede fra mødet. Det skal Bjarne og Maria have stor tak for. 

Essensens er, at frivilligheden blomstrer, når vi giver den lov til det. Når vi tager os tid til at forstå, hvad det er, der har betydning for den frivillige, og vi tager udgangspunkt i den frivilliges behov i sammenhæng med foreningens ditto. Når vi ” tænker ud af posen ” og ikke nødvendigvis gør, som vi altid har gjort. Når vi erkender, at den altomfavnende frivillighed har det svært og erstatter den med frivilligt arbejde, der tager udgangspunkt i projekter og arrangementer. Når vi giver mulighed for, at professionelle tager hovedansvar og teten og samtidig sikrer den frivillige en meningsfyldt opgave, der giver identitet, selvudvikling og er forbundet med et socialt og sjovt samvær. 
9A37b2081265428f8ec921182fb4f097ashx

Der ligger et kæmpe potentiale i, at vi alle sammen fremmer en kultur for frivillighed. Temaaftenen gav et skub i den rigtige retning, men er selvfølgelig ikke nok. Jeg vil derfor sikre, at indholdet i temaaftenen bliver en del af DAFs fremtidige lederuddannelse og lederseminarer. 

  

Rækken af temaaftener startede i København, men skal naturligvis ud i hele landet. Der er god grund til at sætte kryds i kalenderen, når Maria annoncerer flere temaaftener. 
 

Mange hilsner fra jeres nye formand. 
Lars Vermund 

 

 

 

 

 

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund