Loading...

Nyheder 2010

Faurschou venter til foråret

29. oktober 2010 · Jeppe Weinreich

Søndagens Frankfurt Marathon bliver uden Herning-løberen, der i stedet løber ved 1. runde af Puma Complete Running lørdag.

Det er ved flere lejligheder – fejlagtigt – blevet nævnt, at Jesper Faurschou skulle løbe Frankfurt Marathon nu på søndag. Efter EM i Barcelona, hvor ulidelig varme forhindrede en hurtig tid, meldte han rigtignok ud, at Frankfurt indgik i planerne. Det har dog aldrig været nogen konkret plan.

London eller Rotterdam er i kikkerten
”I Barcelona fik jeg jo ikke vist, hvad jeg kunne, så derfor havde jeg et maratonløb til efteråret i tankerne. Min træner, Karl Åge Søltoft, har dog i stedet anbefalet, at jeg venter til foråret. For som han siger, kan det godt være, at jeg kan løbe 2:17 timer – men får jeg noget ud af det? Derfor har vi besluttet at vente til det nye år, hvor jeg har kig på en start i enten Rotterdam eller London,” siger den 27-årige Jesper Faurschou, der har en drøm om at klare kravet til sommerens VM i Sydkorea, hvilket forventes at ville kræve en tid omkring 2:15-2:16 timer (kravene foreligger ikke endnu). Formentlig bliver forårets start så den eneste mulighed for at gå efter en VM-billet.

Bueno skifter til Århus 1900
1. runde af Vinterturneringen i Roskilde, der er blevet flyttet frem fra søndag til lørdag, bliver derfor med Jesper Faurschou til start. Efter at have vundet samlet fire år i træk brød Morten Munkholm (Århus 1900) sidste sæson hans sejrsrække, og som maratonløber er det ikke en turnering, som han satser så meget på, selvom han regner med at løbe med i de fleste af denne sæsons afdelinger, der har førnævnte Munkholm som storfavorit til den samlede sejr.

Med tilgangen af Jakob Hoffman (fra Vejle IF) og senest Andreas Bueno (fra AGF) har Århus 1900 fået styrket sig på løbersiden, og ligner på forhånd en favorit til at vinde den samlede holdsejr. En sejr, som århusianerne har vundet fire ud af de seneste fem år.

Anne-Mette Aagaard til start i Frankfurt
På startlisten i Roskilde glimrer Steen Walter (Sparta) ved sit fravær. Det har sin grund i, at han er taget til Frankfurt for at hjælpe sin kæreste Anne-Mette Aagaard (Sparta) i hendes bestræbelser på at få en god tid i det tyske. I mændenes klasse er der også to interessante danske starter i skikkelse af Jeppe Farsøht (Herning LK) og den tidligere danske mester på distancen, Martin Parkhøi (Sparta).

 

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund