Loading...

Nyheder 2010

Ny PR til Christina Scherwin

25. november 2010 · Jeppe Weinreich

Den danske rekordholder i spydkast har dog skiftet disciplin..

Jo, den er god nok. Den danske rekordholder og dobbelte OL-deltager i spydkast, Christina Scherwin, forbedrede sin personlige rekord igen. Denne gang var det dog i den for hende noget uvante disciplin halvmaraton, at hun med tiden 1:55,30 timer ved et løb i staten Oregon kunne notere sig for en forbedring.

Som bekendt blev hendes OL-deltagelse i Beijing 2008 ikke den smukke afslutning på en flot karriere, som hun ellers havde ønsket sig. Efter en skulderoperation og en ihærdig genoptræning måtte hun sande, at hun ikke kunne nå op på det niveau, der gav hende en 4. plads ved VM 2005 og kulminerede med den gældende danske rekord (64.83 meter) ved Grand Prix finalen i Stuttgart det følgende år. Men der er sket meget i Christinas liv siden da. I 2009 blev hun mor til en datter, og sideløbende har hun på rekordtid skabt resultater som træner for flere store spydkasttalenter i staten Oregon (nord for Californien), hvor hun har slået sig ned sammen med sin mand.Scherwin Hostetlerashx

Træner for et stortalent

Med den unge Cyrus Hostetler var hun faktisk tæt på at komme med til VM i Berlin. Den dengang 23-årige spydkaster satte sensatio-nelt ”conference record” med et kast på 83.16 meter, men måtte efter en bitter fjerdeplads ved de amerikanske trials vinke farvel til VM. 

”Dette bliver Cyrus’ første sæson som pro-fessionel atlet, så det bliver spændende at se, hvordan han kommer til at udvikle sig. Jeg træner også Rachel Yurkovich, som var i VM finalen i Berlin (PR 60.11m) og desuden vandt de amerikanske college-mesterskaber i 2008 og 2009,” fortæller Christina fra byen Eugene, hvor hun bor, og som er et sted, hvor atletikken traditionelt nyder stor bevågenhed – senest kom det traditionsrige stævne ”Prefontaine Classic” med i Diamond League-serien. 

London 2012
”Jeg håber meget, at jeg vil kunne sende en atlet eller to til OL i London, men systemet herovre gør, at man aldrig ved, hvor man står, før Olympic Trials er overstået, så det er svært at spå om, hvad der kan ske så langt ud i fremtiden. Konkurrencen om at komme til OL på det amerikanske hold er jo naturligvis lidt hårdere end i Danmark, så derfor er et A-krav ikke altid nok.”

De to nævnte spydkastere er ikke de eneste talenter, som hun arbejder med. Specielt én i gruppen har hun store forventninger til på længere sigt.

”Af de fem collegedrenge, jeg træner, er den bedste og mest spændende atlet Sam Crouser, der som 19-årig har kastet 77.82 meter. Mit konkrete mål med Sam er, at han slår den amerikanske college-rekord (83.28m) inden for de næste fire år samt vinder det amerikanske college-mesterskab. Først skal han dog blive stabil, inden jeg føler han, at han rigtig kan rykke,” siger hun.

Fedt at se de danske talenter
”Jeg følger stadig meget med i dansk og europæisk atletik og rejser, når det er muligt, til stævner i Europa for at følge mine aktive. I forhold til dansk atletik er det simpelthen så fedt at se vores mange unge, der bare leverer varen. Rasmus (W. Jørgensen, red.) under EM var bare helt fantastisk. Jeg hoppede og sprang foran skærmen. Det er også helt vildt, så mange ungdomsmedajler vi har vundet på det sidste; det tegner virkelig godt,” siger Christina, der ikke længere sidder i aktivkomitéen under det europæiske forbund.

”Mit arbejde i EAA endte i Barcelona. Jeg valgte ikke at genopstille, fordi der var meget rejseaktivitet forbundet med jobbet. Jeg nød virkelig at være en del af aktivkomitéen, både hos EAA og IAAF, og hvis jeg havde boet i Europa, er der ingen tvivl om, at jeg gerne ville have taget fire år til,” fortæller Christina, der ikke går og pønser på et comeback.

”Jeg kaster ikke rigtig selv mere, selvom jeg ofte får lyst. Jeg holder mig dog i god form, sådan at jeg kan vise øvelser og undervise bedst muligt. Når solen kommer frem igen til foråret, så skal jeg dog nok lige ud at ’prikke’ lidt!”, slutter hun.

© Copyright Dansk Atletik Forbund