Loading...

Nyheder 2010

Flot sæsonåbning i Sparbank Arena

10. december 2010 · Jeppe Weinreich

Tre ungdomsrekorder falder ved torsdagens stævne.

Med flere danske ungdomsrekorder gav torsdagens kvalifikationsstævne i Sparbank Arena i Skive særdeles fine løfter for den kommende vintersæson på ungdomsfronten.

At arrangørklubben Skive AM i Morten Dalgaard Madsen har fået et unikt sprintertalent, blev understreget, da den 15-årige komet tordnede en baneomgang igennem på 23,32 sekunder og dermed slettede den hidtidige danske ungdomsrekord. Morten Dalgaard – som tidligere nævnt barnebarn af den danske mester på 100 meter fra 1961, Erik Madsen – kom først rigtig på banen i august i år, og er altså et navn, det bliver spændende at følge denne vinter.

Mortendalgaardmadsen Gudmand Dmu2010ashxUng AGF’er imponerer
En anden årgang 1995, AGF’s Jakob Simonsen, viste allerede sit talent med en sølvmedalje på 3000 meter ved DMU i september. Ved 2. runde af Puma Complete Running understregede han med en tredjeplads blandt de langt ældre juniorer, at der denne vinter er gjort store fremskridt. Torsdag i Skive erobrede han så ungdomsrekorden på 3000 meter ved at vinde i den flotte tid 8:56,91 minutter. Nok var der tale om en såkaldt vakant rekord; det rokker dog ikke ved, at det her er meget hurtigt – faktisk 20 sekunder under den bedste tid i aldersklassen udendørs i år!

I B-heatet blev det til dagens tredje ungdomsrekord, da 13-årige Benjamin L. Vedel (Aalborg AM) med 9:54,42 minutter ligeledes klemte sig under det rekordkrav, som RSU har opsat. Efter nytår rykker Benjamin op i 14-15 års klassen, og dermed er han lige akkurat gammel nok til at være med, når DMU-inde afvikles i samme hal i weekenden den 5.-6. marts.

Stævnet var det første af to kvalifikationsstævner til netop DMU. Det næste finder sted lørdag den 5. februar.

Resultater

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund