Loading...

Nyheder 2010

Klausen åbner sæsonen med et brag: 2.22m!

11. december 2010 · Jeppe Weinreich

Det 17-årige supertalent er i sit livs form.

Med resultatet 2.22 meter lørdag i Århus satte højdespringstalentet Janick Klausen (Århus 1900) en tyk streg under, at han står overfor sin hidtil bedste sæson. Springet – der er det højeste af nogen dansker siden 1991 – blev klaret i tredje forsøg. At den danske mester, som først bliver myndig til april, med den imponerende præstation unægtelig skruer forventningerne om en stor sæson op, har flere årsager: Han ligger fortsat i tung træning, og ved det lille stævne i Marselisborghallen valgte han at springe med forkortet tilløb – 6 skridt mod normalt 10.

Efter at have klaret 2.21 meter i september 2009 blev den forbløffende udvikling sat på standby, hvilket til dels skyldtes en småskadet fod. Med springet i dag lykkedes det alligevel at få noteret fremgang i 2010, og meget tyder på, at der kan være yderligere forbedringer i vente denne vinter.

Tror på mere i 2011
”Det var meget lækkert at starte sæsonen med en rekord. Træningen er gået godt, og jeg havde på forhånd forventninger om at kunne klare 2.15-2.20 meter. Målet er at klare 2.25 meter indendørs, og jeg tror faktisk, at det kan blive til mere,” sagde Janick Klausen umiddelbart efter springet, der samtidig var en forbedring af den danske rekord for springere under 23 år – en rekord, som Michael Mikkelsen satte i Belgien tilbage i 1988 med 2.21 meter.

Kort før nytår rejser Janick Klausen på en tre uger lang træningslejr i Sydafrika – sammen med bl.a. Morten Jensen. For at spare foden for unødigt mange belastninger er planen blot at have tre konkurrencer inden EM-inde i Paris den første weekend i marts. Først ved de vestdanske ungdomsmesterskaber i Århus (22.-23. januar), derefter formentlig to internationale stævner i Göteborg i februar.

VM er en mulighed
Udendørs er det store mål junior-EM i Tallinn, Estland i juli måned. Men Janick Klausen udelukker heller ikke, at VM i Sydkorea kan blive en realitet. Det vil i givet fald kræve et spring på 2.28 meter – og altså en forbedring af førnævnte Mikkelsens danske rekord på 2.27 meter, som den 1. august vil fylde 20 år.

Dagens resultat blev opnået efter at have været over højderne 1.90, 2.00, 2.10, 2.15 og 2.20 meter i første forsøg. De 2.22 meter måtte han bruge tre forsøg på at klare – med overliggeren vibrerende en smule i det sidste forsøg.
 
Pudsigt nok var det ved samme åbningsstævne for fire år siden – den 9. december 2006 – at Janick debuterede – dengang med 1.50 meter som resultat.

Se rekordspringet her.

© Copyright Dansk Atletik Forbund