Loading...

Nyheder 2011

Puma CRL 3. runde: Optakt

26. januar 2011 · Jeppe Weinreich

Morten Munkholm (Århus 1900) er tårnhøj favorit til at vinde søndagens 15 km i Odder.

Af David Møller

Søndag den 30. januar er nok én af tre mærkedage for rigtige asfalt-slugere, for næstefter DM maraton og DM halvmaraton, så er vinterturneringens lange landevejsrunde 15 km nok det tredjestørste højdepunkt, hvor eliten samles.

Ruten der skal gennemløbes, er jf. beskrivelsen en 1,6 km rundstrækning, hvorfor det mentalt godt kan blive lidt af en udfordring for seniorherrerne, der skal gennemløbe denne strækning 9 gange. 
Arrangørerne fra Odder Atletik beskriver ruten som publikumsvenlig, og de har, hvis man læser beskrivelsen, formået at placere ruten i Odder centrum, hvorfor man kunne håbe på udefrakommende tilskuere.

Ulempen ved den publikumsvenlige rute er, at hvis man tæller alle sving med, så ser det ud til, at der er ti 90 graders sving og ét 180 graders sving, hvilket gør, at vi nok ikke ser de superhurtige sluttider. 
Med temperaturer lige over frysepunktet og en forholdsvis svag vind, så burde det i hvert fald ikke være vejret, der er forhindringen i, at der bliver gået nogenlunde til den i Odder på søndag.
Favoritterne til at nuppe en topplacering er, som jeg ser det, følgende:

Kvinder
Hos kvinderne har Maria Sig Møller (AGF), der ellers ville være storfavorit, meldt afbud pga. af træningslejr på Lanzarote. Maria har meldt ud, at hun fokuserer på London maraton, som ligger i april.
Når det er sagt, så må favoritværdigheden i stedet tilfalde tvillingesøster Sara Sig Møller (Sparta). Sara løb for nylig 18:19 min på en 5 km i Århus, hvilket så ud til at være forholdsvis let for hende. Dog kan man forvente, at hun vil få god modstand af en orienteringsløber i verdensklasse, Ida Bobach (SAK77). Ida har i år vundet tre juniorverdensmesterskaber, så set i det perspektiv, er det et godt scoop, at Ida nu har valgt at stille til start i DAF’s vinterturnering. Selvom hun må aflægge kort og kompas, tror jeg på, at hun kan være med helt fremme.

Aisha Rafique
Af andre kombattanter der evt. vil kunne presse de to forhåndsfavoritter, er den forsvarende mester på kort cross, Aisha Rafique (AGF). Aisha har haft nogle problemer med skader, hvilket har givet hende en knap så god opstart på vintertræningen. Dog vil hun sikkert være at finde helt fremme i kampen om de første pladser.

Simone Glad
Simone Glad (OA/OGF) fik en forrygende 2010 sæson. I starten af vintersæsonen har Simone imidlertid været lidt plaget af sygdom og små skavanker. Hendes grundform er dog formodentlig så god, at hun nok skal være blandt de første i mål.

Sidsel H. Rasmussen
Sidsel H Rasmussen (AGF) er efterhånden blevet veteran, men en ung og stærk en af slagsen. Allerede til SMUK kvindeløb i Århus viste Sidsel, at hun er på vej tilbage. Med en splittid på omkring 18:35 min på 10 km giver den en indikation om, at Sidsel er på vej tilbage. Min umiddelbare forventning er, at Sidsel formmæssigt har rykket sig siden september 

 

Herrer
Hos herrerne er der for mig at se meget ringe spænding om, hvem der tager sejren. På trods af at han lige er kommet hjem fra en 3 uger lang træningslejr, så tror jeg, at Morten Munkholm tager sejren. Morten ligger simpelthen pt. i en liga for sig selv.
Derimod kan der blive meget spænding om de efterfølgende placeringer. 

Stærkt 1900-hold
Af klubkammerater der i holdkonkurrencen kæmper side om side med Morten, men i den individuelle konkurrence er modstandere, kan nævnes Morten Fransen, Ulrik Heitmann og Jens Munk. Disse tre løbere tror jeg, bliver de klubkammerater, der kommer til at placere sig tættest på Morten. Alle tre 1900-løbere har over en længere periode kunnet træne kontinuerligt og uden problemer. Dog siger rygter, at både Fransen og Heitmann har døjet med et par småskader i ugerne op til 15 km runden. Jeg tror imidlertid ikke - såfremt de er blevet friske igen - at dette får den store betydning for deres præstation på søndag. Alle tre kan for mig at se løbe under 49 min.

AGF’s kvartet
Fra den direkte konkurrerende klub, AGF, synes der at være en lille kvartet, der vil forsøge at jagte Morten. Kvartetten består af Mikkel Kleis, den forsvarende danske mester på maraton, Michael Nielsen, Brian Lindberg og Peter Bech –Thomas Madsen kunne også nævnes, men problemer med knæene gør, at jeg ikke er sikker på, at Thomas stiller til start.

Både Mikkel, Brian og Michael har ligesom deres lokale konkurrenter kunnet træne godt, dog ikke helt lige så uafbrudt, som deres lokale rivaler. Brian har døjet lidt med sin lyske, og Michael har haft døjet lidt med svangsenen. Dog antager jeg, at de begge er fit for fight, når de står på startlisten. Alle tre skal nok blande sig med fremme. En ny AGF mand er Peter Bech, der er kommet fra mountainbike-verdenen, hvor han er tidligere dansk mester i cross duathlon. Peter har ligget med helt fremme indenfor almindelig MTB, hvor han har kæmpet mod den tidligere danske mester Peter Riis.

Dark horses
Af dark horses fra andre klubber må Rolf Knudsen (FIF), Jepper Farsøht (Herning LK) og Steffen Massaro (OA/OGF) nævnes. Rolf har man ikke set så meget til det seneste stykke tid. Så vidt jeg har hørt, har han døjet en smule med nogle skader og ikke haft den store konkurrencelyst. Men nu er han tilbage og sikkert også i ganske fin form. Jeppe Farsøht har haft lidt problemer med sin ene balde efter et styrt, hvilket har forhindret ham i at træne helt optimalt. Dog tror jeg alligevel, at Jeppe formodentligt løber i den bedre halvdel. Steffen Massaro, der fik sit gennembrud sidste sæson med 14:40 min på 5000 meter, er lige vendt hjem fra en god træningslejr, hvor formkurven har peget opad. 

 

Herrer - ungdom
Det mest spændende og seværdige opgør tror jeg, skal findes hos de unge herrer. De skal godt nok kun løbe 5 km, men jævnbyrdigheden i denne gruppe finder jeg noget større, hvorfor det kan blive svært at pege på den, der vil trække det længste strå.

Thijs Nijhuis
Den umiddelbart oplagte favorit er Thjis Nijhuis (Skive AM), der sidste sæson havde en kanon sæson, med PR på flere distancer. Første bejler til at slå Thijs må være Korsør AM’s Mads Tærsbøl, der sidste sæson først imponerede ved i en ung alder at løbe 2:33 timer på maraton - for så at slutte sæsonen af med en hurtig 1500 meter tid på 3:52 min. Af andre spændende navne, der formodentligt vil ligge med fremme, må også nævnes OA/OGF’s stjerneskud Peter Glans, der - ud af det blå - på kort tid løb sig ind i den danske elite og brød igennem, da han sikrede sig en plads på EM juniorlandsholdet i cross.

Spådom
Skal jeg lave vovestykket og prøve at indplacere en top 5 i hver kategori, så tror jeg, at denne kunne se således ud:

U20 kvinder: 
1) Laura Lambæk (AARRC) 2) Caroline Tauson (Sparta) 3) Josefine Rytter (BAC) 4) Amanda Grønning (BAC) 5) Line Kalstrup Schultz (Randers Freja)
Kvinde senior:
1) Sara Sig (Sparta) 2) Ida Bobach (SAK77) 3) Sidsel H Rasmussen (AGF) 4) Simone Glad (OA/OGF) 5) Aisha Rafique (AGF)
U20 herre:
1) Thijs Nijhuis (Skive AM) 2) Mads Tærsbøl (Korsør AM) 3) Peter Glans (OA/OGF) 4) Jacob Simonsen (AGF) 5) Zacharias Grassme (Sparta)

Herre senior:
1) Morten Munkholm (1900)  2) Morten Fransen (1900)  3) Brian Lindberg (AGF) 4) Mikkel Kleis (AGF) 5) Michael Nielsen (AGF)

Se, man skal jo altid passe på med at melde så bastant ud, ikke desto mindre tror jeg, at der med ovenstående tip, kunne være tale om et sandsynligt udfald af søndagens konkurrence. Om min spådom bliver gjort til skamme, vil tiden vise. We’re waiting for the future to be written ;)

Vi ses til en god konkurrence søndag.

Puma Complete Running 3. runde - Odder d. 30. januar

Start:

12.45 Junior 5 km

13.30 Kvinder 10 km

14.30 Mænd 15 km

Startliste

© Copyright Dansk Atletik Forbund