Loading...

Nyheder 2011

Pallas Spelen: Stærk dansk deltagelse

29. januar 2011 · Dansk Atletik Forbund

Hele den danske spring-elite er på plads.

De danske atleter kommer med sikkerhed til at sætte deres præg på weekendens traditionsrige Pallas Spelen i Malmö. Ud af 2.313 starter udgør den danske andel nemlig så mange som 634. Specielt i springdisciplinerne stiller dansk atletik særdeles stærkt.

For mange af vore bedste springere bliver det årets første stævne efter en træningslejr i Sydafrika, som cheftræner Lars Nielsen ikke tøver med at kalde for ”én af de bedste nogensinde”. Stort set alle har forbedret sig i diverse testøvelser; nu gælder det bare om at omsætte det til resultater.

Peder P. Nielsen jagter EM-krav
Én af dem, der meldes i superform, er trespringer Peder P. Nielsen (Århus 1900), som i Sydafrika havde fornøjelsen af at besejre så prominente herrer som Christian Olsson og Sebastian Bayer i ”baglæns kuglekast” (foto). Det glippede for den 22-årige atlet at kvalificere sig til EM Barcelona, men han er fuldt opsat på at klare kravet til EM-inde, hvilket kræver et spring på 16.20 meter. I Malmö får Peder god modstand af Anders Møller (Sparta), hvis imponerende danske rekord på 17.01 meter som bekendt er sat i samme hal.2Ff9f9e607f247bdad998d4d995e3dbdashx

Eneste dårlige nyhed fra den overståede træningslejr var, at stangspringer Rasmus W. Jørgensen (Sparta) døjer så meget med rygproblemer, at hans start denne vinter er tvivlsom. I hans fravær står de to næstbedste klar til at springe, nemlig Martin Stensvig og Mikkel M. Nielsen, begge Sparta.

Klar igen efter brækket stang
I kvindernes stangspring er landets absolut tre bedste med: Caroline Bonde Holm (Sparta), Iben Høgh-Pedersen (Rdrs. Freja) og Line Renée Jensen (Skive AM). Sidstnævnte brækkede på dramatisk vis sin stang ved sidste weekends mesterskaber, men hun er på benene igen og et godt bud en personlig rekord. 

Som nævnt i går stiller også Morten Jensen (Sparta) op i længdespring, hvor han er indehaver af stævnerekorden med 7.96 meter – opnået i både 2007 og 2010.

Andre interessante ting:
Andreas Bube (Bagsværd AC) møder på 800 meter den regerende indendørsmester Jacob Carstensen, der får sin debut for Århus 1900.

Janick Klausen (Århus 1900) er i sit livs form og stærkt opsat på at gøre det bedre end sidste weekends 2.10 meter i Aarhus.
 
- Den danske mester Anne Møller (Aabenraa IG) har også skrantet en del, men er nu igen klar til at løbe 60 meter hæk.


Pallas Spelen, Malmö 29.-30. januar

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund