Loading...

Nyheder 2011

Pallas 2.dag: Janick 2.26 meter!

31. januar 2011 · Jeppe Weinreich

Janick kronede fremragende dansk dag.

Med Janick Klausens 2.26 meter i højdespring blev en resultatmæssigt fremragende weekend ved Pallasspelen i Malmö afsluttet med manér. Selvom mange nok vidste, at det 17-årige fænomen havde springet i sig, så er det stadigvæk noget helt særligt, når det endelig sker.

Janick var alene tilbage i konkurrencen, og efter at have klaret 2.20 meter beordrede han overliggeren sat op på 2.24 meter, som han tog i sit andet forsøg. Også de efterfølgende 2.26 meter blev klaret i andet forsøg med overliggeren vibrerende en smule. Herefter gjorde han sig klar til sit første attentat nogensinde på ny dansk rekord 2.28 meter, som samtidig ville udløse en billet til sommerens VM i Sydkorea. Ifølge sportschef Lars Nielsen var Janick i sit første forsøg ”så tæt på at klare højden, som man kan komme det uden at gøre det.” Måske lykkes det ved næste lejlighed, som bliver det traditionsrige højdespringsstævne i tyske Weinheim den 9. februar. Og skal vi ikke lige for en god ordens skyld nævne, at Patrick Sjöberg også var 17 år gammel, da han i finske Sotkamo den 27. juni 1982 overtog Jesper Tørrings nordiske rekord ved netop at springe 2.26 meter.

PR til Kim Christensen – 19.78 meter 
I det hele taget stod de gode danske præstationer i kø på denne søndag. I kuglestød kunne Kim Christensen (Sparta) sætte personlig rekord med 19.78 meter i en serie, som også talte et stød på 19.72 meter. De magiske 20 meter, som der er blevet talt meget om, synes nu endelig at ligge lige om hjørnet. Egentlig stod Kim – der nu bor i Växjö - ikke på startlisten, men da den seneste træning havde været meget lovende, besluttede han så sent som dagen før i samråd med træner Vésteinn Hafsteinsson at tage turen til Malmö.

Lovende takter af Morten Jensen
Efter 7.69 meter i Chemnitz torsdag kunne Morten Jensen (Sparta) søndag øge sit årsbedste til 7.87 meter. Serien rummede desuden et spring på 7.84 meter samt flere længere, men overtrådte forsøg.

”Et par af de spring havde lige det drive, løft og rytme, som vi har arbejdet med, så det ser rigtig godt ud,” siger Lars Nielsen, der sammen med Anders Møller nu varetager funktionen som træner. Morten springer igen på lørdag ved et stort stævne i Stuttgart.

0,11 sek. fra EM-krav
Lovende kan man også betegne Andreas Bubes (Bagsværd AC) sejr på 800 meter i tiden 1:50,11 minutter – hans klart bedste tid indendørs nogensinde, men desværre 0,11 sek. for langsomt til at kvalificere ham til EM-inde. Efter 300 meter trak han i front og måtte så selv klare resten.

”Det er bittert med de 11 hundrededele, men ellers er jeg godt tilfreds med løbet. Jeg skal bare have et par løb til, så kommer jeg under de 1:50,” lyder det fra Bube, der løber igen i Wien allerede på tirsdag. 

En dansk ungdomsrekord blev det såmænd også til ved Stina Troest (Amager AC), der hos de 16-17 årige piger vandt 60 meter hæk i tiden 8,58 sek. - en forbedring af Louise Biedes rekord fra DMU-inde i fjor med 0,04 sek.  

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund