Loading...

Nyheder 2011

Marathonruten i Randers

01. februar 2011 · Jens Vedersø Larsen, Atletikkens Venner

I Atletikkens Venner er vi ved at forberede vores næste arrangement.

Vores første løb i 2011 er et løb hvor du som deltager selv bestemmer hvor langt du vil løbe, og du skal kun betale for den tilbagelagte distance, når vi d. 12. marts åbner Marathonruten i Randers.

Da vi første gang i 2008 arrangerede løbet, var vi meget overraskede over tilslutningen fra mere end 130 tilmeldte løbere, i 2009 havde vi 250 deltagere fra det meste af landet, mens vi på grund af is på hele ruten i 2010, måtte aflyse. Vi har dog i år både en ekstra rute, samt lovning fra Kultur og Fritid at vores rute bliver isfri.

Med en rute på nøjagtig 1/10 marathon på det næsten flade gamle militære terræn i Randers, kan deltagerne selv beslutte hvor mange omgange de vil løbe.
Forplejningen vil også være i top. Med depotet ved start og mål, samt midtvejs på ruten, vil der være rig mulighed for at få tanket godt op.

Ruten der er officielt godkendt og DAF opmålt, er nøjagtig 1/10 marathon, så dem der løber 5 eller 10 runder når en officiel distance. Derudover har vi valgt at lade ruten være åben i 6 timer, så den voksende del af ultraløbere også kan få deres lyst styret. Vi måler selvfølgelig op hvor langt de er nået, så dette resultat også kan bruges. 
Med ca. 50% på asfalt og 50% på brede grusstier, kan benene blive aflastet lidt undervejs, og især nye løbere med trang til at prøve en maraton i de store europæiske løb i april og maj, kan få afprøvet en distance der træningsmæssigt vil være fornuftigt at få gennemført på en træningsdag. Vi har oplevet at mange maratonløbere måske ikke lige får løbet den lange tur på mellem 28 og 35 km., inden de skal ud at prøve kræfter med et virkelig godt arrangement. Det vil der være mulighed for på denne dag, samt måske at få hørt lidt om den erfaring andre maratonløbere har, når de forbereder sig til et forestående maratonløb.

Lidt fakta om løbet
Start og mål er på den gamle kaserne i Randers. Kør ind fra Mariagervej ved Langvangen og følg skiltningen.

Det koster 20 kr. at få udleveret sit startnummer, og 10 kr. per omgang du løber. Det sidste betales efter endt løbetur. Du kan udskrive dit diplom med omgangstiderne påført, dagen efter løbet.

Tilmeldingen er åben og kan ske på www.atletikkensvenner.dk.

© Copyright Dansk Atletik Forbund