Loading...

DM-inde Mangekamp: Tine Bach tester formen

04. februar 2011 · Jeppe Weinreich

Efter tre år i Helsingør er mesterskaberne tilbage i Aarhus, hvor den lokale klub 1900 er favorit til at tage de to titler.

Med placeringen af årets DM-inde i mangekamp i Aarhus vender mesterskabet tilbage til udgangspunktet. Det var netop i Marselisborghallen, at man tilbage i 1979 for første gang kårede en mester – dengang Mikkel Sørensen fra Holte IF. 

Efter 29 mesterskaber i Aarhus flyttede man dem i 2008 til Snekkersten Hallen i Helsingør, som var vært for dem tre gange.

Afbud fra Laugesen
Nu er vi altså tilbage i det jyske førstkommende weekend, og med fraværet af de seneste års mester hos mændene, Christian Laugesen (Sparta), tyder meget på, at Gert Skals (Århus 1900) kan bytte sin sølvmedalje fra i fjor ud med en af guld og dermed sikre en dobbelt hjemmebanesejr. Laugesens fravær skyldes dog ikke skader.

”Nej, jeg er ikke skadet – endnu,” siger Christian fra Lanzarote, hvor han befinder sig lige nu. ”Træningen kører rigtig godt, men i samråd med min træner (Michael Jørgensen, red.) vil vi forsøge at undgå skader og satser derfor udelukkende på 10-kampen til sommer. Indendørs vil jeg derfor kun støde kugle – der bliver ingen start på 60 meter hæk til DM-inde,” lyder det fra Christian Laugesen, der under træning på den kanariske ø kastede 40 ½ meter i diskos – godt tre meter længere end hans egen PR.

Ikke langt fra en dansk rekord
I skikkelse af Tine Bach Ejlersen (Århus 1900) til start i kvindernes konkurrence har mesterskaberne en klar favorit – ikke mindst med afbuddet fra Cæcilie Sams (Rdrs. Freja). Da Tine i fjor vandt titlen, lavede hun en for hende næsten optimal femkamp til 3901 point med bl.a. PR i højde (1.70m) – blot 42 point fra Charlotte Beiters danske rekord, der stammer fra mesterskabet i 1991. Så meget regner den 25-årige forsvarende mester dog ikke med at lave i weekenden.

”Jeg har svært ved at tro på, at det kan gå lige så godt i år. Dengang kom jeg fra en længere periode uden skader og var meget opsat på at gøre det godt. I år har jeg haft lidt problemer med mine fodled, men jeg tror dog, at formen er o.k.,” siger Tine - som i sidste uge vendte hjem fra en træningslejr på Lanzarote - om den forestående femkamp, der bliver hendes første start denne vinter.

”Jeg er da spændt på at se, hvordan formen er. Jeg satser nu ikke så meget på indendørssæsonen; mere på at lave nogle gode syvkampe til sommer. Den første bliver i Desenzano (i Italien, hvor også Laugesen stiller op, red.), som jeg netop har modtaget en invitation til.”

I fjor i Desenzano satte Tine PR med 5232 point. En score, som hun ved DM senere på sæsonen kunne forbedre til 5281 point. Ved alle tre syvkampe den sommer (Ratingen/DE 5220 point var den tredje) var hun dog så uheldig, at regnvejr satte sit præg på resultaterne. Der er altså grund til at tro på, at der er mere at komme efter til sommer. Om det holder tørvejr. Hvad det helt sikkert gør i morgen.

DM-inde Mangekamp, Marselisborghallen, Aarhus den 5.- 6. februar

Starttidspunkt: Lørdag kl. 11.30 søndag kl. 9.30
(Kvindernes 5-kamp afvikles over én dag – lørdag, mens de mandlige seniorer dyster over to dage. Der afvikles også DM i ungdoms- og veteranklasserne.)

De seneste fem års mestre:

2010 Christian Laugesen (Sparta) 5043 point / Tine B. Ejlersen (Århus 1900) 3901 point
2009 Ingen deltagere hos seniorerne !!
2008 Christian Laugesen (Sparta) 5386 point / Caroline B. Holm (Sparta) 3317 point
2007 Christian Laugesen (Sparta) 5097 point / Tine B. Ejlersen (Århus 1900) 3143 point
2006 Christian Laugesen (Sparta) 4833 point / Signe Vest (Sparta) 3298 point

© Copyright Dansk Atletik Forbund