Loading...

Nyheder 2011

Morten Jensen springer ved stjernespækket stævne

04. februar 2011 · Jeppe Weinreich

Længdespringeren kommer ikke til at savne modstand ved lørdagens stævne i Stuttgart. Også danskere i aktion denne weekend i Birmingham og Göteborg.

Længdespringer Morten Jensen (Sparta) står lørdag klar til at bygge videre på den udmærkede sæsonstart med 7,69m (27. jan) og 7.87m (30. jan), når det traditionsrige ”Sparkassen-Cup” i Stuttgart afvikles.

Verdens bedste stævne indendørs
Stævnet er det andet i rækken i IAAF’s Indoor Permit serie, og et kig på startlisten understreger med al tydelighed, at stævnet - sammen med Aviva Grand Prix i Birmingham senere på måneden - ikke for ingenting rangerer som det bedste indendørsstævne i verden.

I den udsolgte Hanns-Martin-Schleyer Halle kommer Morten Jensen op imod så gode navne som den sydafrikanske VM-sølvvinder Godfrey Mokoena (RSA) samt europarekordholderen indendørs, tyske Sebastian Bayer. (Se hele startlisten her).

Danske topfolk til start i Birmingham
Mens Morten er eneste dansker i aktion i Stuttgart, stiller adskillige af vore bedste folk til start ved weekendens Birmingham Indoor Games. Det gælder bl.a. Martin Krabbe (AK Holstebro) på 60 meter, Jacob Riis (Sparta) på 400 meter og Sara Slott Petersen (Århus 1900) på samme distance. I sidstnævntes tilfælde har hendes skadesforløb næsten udviklet sig til en sand solstrålehistorie.

Peder P. Nielsen på spring i Göteborg
Trespringer Peder P. Nielsen (Århus 1900) er blot en af flere springere, der har valgt at tilbringe weekenden i Sverige, hvor Göteborg Inomhus afvikles i Friidrottens Hus.

”Jeg er sikker på at det nok skal blive en god konkurrence,” skriver Peder på sin hjemmeside. ”Målet er dog ikke en ny PR, men at løfte mit niveau, så alle mine konkurrencer indendørs bliver med resultater på over 16.10 - 16.20 meter.”

Stor deltagelse ved Skive-stævne
Som omtalt andetsteds afvikles der i Aarhus DM Mangekamp, men også i Danmarks eneste ”rigtige” hal, Sparbank Arena, er der konkurrencer, når Skive AM indbyder til det andet af vinterens stævner, hvor man med henblik på DMU kan opnå kvalificerende tider. Det tilbud har næsten 200 atleter i alle aldre taget imod. (Læs mere her).    

I februar er der tv-transmission fra tre stævner: Fre.11. Düsseldorf (Eurosport 20.00-22.00),  Søn.13.  Karlsruhe (Eurosport 16.45-18.15) samt Tirs.22. feb. Stockholm (Svensk TV4 20.00-22.00)

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund